Πρώτα πυρά στη μάχη για τον Πολάκη!

Κατέθεσε την πρόταση μομφής ο Κυριάκος με βαριές κουβέντες για τον Κρητικό, τον πρωθυπουργό, αλλά και τον Θεοχαρόπουλο

Ωρα μηδέν για την προεκλογική σύγκρουση μεγατόνων εν όψει της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση! Είκοσι μόλις ημέρες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε την προαναγγελθείσα πρόταση μομφής στον «αψύ Σφακιανό» Παύλο Πολάκη, με τον Γιάννη Δραγασάκη, εκ μέρους του πρωθυπουργού που περιοδεύει στην Ξάνθη, να τη μετατρέπει σε ψήφο εμπιστοσύνης. Η σχετική συζήτηση θα αρχίσει αύριο το απόγευμα με την ομιλία του πρωθυπουργού και θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Το χρονοδιάγραμμα που επιλέχθηκε επιτρέπει στον πρωθυπουργό την Παρασκευή να παρουσιάσει το νέο θετικό πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται πυρετωδώς η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, η ψηφοφορία δεν αναμένεται να επιφυλάξει εκπλήξεις, καθώς οι 152 θετικές ψήφοι, μετά και την «προσάρτηση» στον ΣΥΡΙΖΑ του Θανάση Θεοχαρόπουλου, θεωρούνται δεδομένες. Τα κόμματα προσέρχονται στη συζήτηση με όλα τα όπλα στη φαρέτρα, με τη μεν κυβέρνηση να εστιάζει σε δύο βασικούς πυλώνες, τα θετικά μέτρα και τα σκάνδαλα του «παλαιοκομματισμού», τη δε Νέα Δημοκρατία να επιμένει στην επίθεση στον Παύλο Πολάκη, αλλά να διευρύνει την κριτική και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως το Μάτι.

Το εναρκτήριο λάκτισμα της σύγκρουσης διαρκείας, που βρίσκεται προ των πυλών, δόθηκε χθες το βράδυ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει διμέτωπη επίθεση προς τον Παύλο Πολάκη και τον πρωθυπουργό.

«Τραμπούκος»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον αναπληρωτή υπουργό, αναφέροντας ότι «πολακισμός ίσον φασισμός» και αποκαλώντας τον «χυδαίο», «θρασύδειλο», «νταή», «τραμπούκο» και «άξεστο». Κατηγόρησε δε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καλύπτει έναν άνθρωπο που ενσαρκώνει την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό. Αίσθηση προκάλεσε και η επίθεση στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον οποίο και αποκάλεσε υπουργό «με χρονομίσθωση». «Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ airbnb, όμως το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου» είπε χαρακτηριστικά.

Ζητώντας την εμπιστοσύνη της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ότι η Ν.Δ. επιθυμεί να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στη σφαίρα της μικροπολιτικής και των επικοινωνιακών εντυπώσεων. «Η συζήτηση πρέπει να γενικευθεί, δεν είναι αντιπαράθεση τακτικής, αλλά διέξοδος ουσίας να μιλήσουμε για την καθημερινότητα των πολιτών και την προοπτική της οικονομίας» είπε ο ίδιος, καλώντας τα δύο κόμματα να συγκρίνουν τα προγράμματά τους. Μάλιστα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι το πρόβλημά της δεν είναι ο Παύλος Πολάκης, αλλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και η απήχηση που έχει στον λαό. Αναφορικά με την επίμαχη δήλωση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο κ. Δραγασάκης απέφυγε αριστοτεχνικά να σχολιάσει θετικά ή αρνητικά, αναφέροντας ότι η δήλωση «είναι δημόσια, κρίνεται από την κοινωνία και από όλους».