Υποσχέσεις ελαφρύνσεων σε νέο σόου στην Ξάνθη

Για θετικά μέτρα μίλησε ο Τσίπρας, που θυμήθηκε και τον Ν. Γεωργιάδη

Την ανακοίνωση των μόνιμων θετικών μέτρων ελάφρυνσης εντός της ημέρας, μόλις 24 ώρες πριν από τη μονομαχία στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ., με άξονα θέματα διαφάνειας. Οπως είπε, οι ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Ευκλείδη Τσκαλώτο. 

Στηρίζοντας παγίως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για εργαλειοποίηση μιας «άστοχης πολιτικής αντιδικίας» με τον «συμπαθή», όπως τον χαρακτήρισε, Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Εν συνεχεία και αφού σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι «απόγονος μίας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες, σήκωσε ψηλά την υπόθεση παιδοφιλίας με τον Νίκο Γεωργιάδη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί για ασέλγεια. 

«Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε τον Νίκο Γεωργιάδη για την υπόθεση παιδοφιλίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε για την ψήφο εμπιστοσύνης: «Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Siemens - Novartis - offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη. Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Ν.Δ. για τη μη αποδοχή της πρότασης για τηλεμαχία: «Ο κ. Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές, κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει» ανέφερε. 

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον οικισμό Ρομά στα Κιμμέρια Ξάνθης και τον χαρακτήρισε «παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης», τονίζοντας ότι «είναι πιο Ελληνες από κάποιους άλλους που παριστάνουν τους Ελληνάρες». 

«Ανεξαρτήτως σε ποιον Θεό πιστεύουμε και τι χρώμα έχει το δέρμα μας, είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα. Και, πάνω απ' όλα, δεν πρέπει να επιτρέψουμε ως χώρα και ως λαός να συνεχίζονται τα στερεότυπα των διακρίσεων» σημείωσε.