Ο Κυριάκος μάζεψε και τον εθνομηδενιστή Ψαριανό!

• Αδιόρθωτος ο Μητσοτάκης, «κατεβάζει» με τη ΝΔ το… ταίρι του Τατσόπουλου 
• Ελεγε ότι η Μακεδονία είναι σκοπιανή και το ’21 παραμύθι!Και το όνομα αυτού… Γρηγόρης Ψαριανός! Πρόκειται για τον (νέο) υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα της πάλαι ποτέ Β’ Αθήνας. Η υποψηφιότητά του είναι επίσημη από χθες, καθώς ο «ανεξάρτητος» βουλευτής πέρασε το κατώφλι των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ. στο Μοσχάτο και μπροστά στον φωτογραφικό φακό έδωσε τα χέρια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του, στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς. 

Η Ν.Δ. είναι ο τωρινός σταθμός ενός κλασικού γυρολόγου της πολιτικής, που στα νιάτα του ήταν «Ρηγάς», μπήκε στην πολιτική το 2007 ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να μεταπηδήσει αργότερα στη ΔΗΜ.ΑΡ. και στη συνέχεια στο Ποτάμι. 

Μάλιστα, το σκηνικό και η ατμόσφαιρα των ανακοινώσεων έχουν ταυτόχρονα μπόλικη δόση γελοιότητας και φαιδρότητας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε το αίτημα του «γαλάζιου» υποψήφιου βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού να μην ενταχθεί μέχρι τις εκλογές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και να παραμείνει «ανεξάρτητος» βουλευτής!

Επιβεβαίωση

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί τρανή επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» από τα μέσα Φεβρουαρίου ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε δώσει χρίσμα υποψήφιου βουλευτή στον Γρηγόρη Ψαριανό, με αφορμή την κοινή παρουσία του μαζί με τον Πέτρο Τατσόπουλο σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. στη Φιλοθέη. Εκτός όμως από επιβεβαίωση της «δημοκρατίας», η εξέλιξη αυτή αποτελεί και ένα χαστούκι για τους -εντός της Ν.Δ.- υβριστές της εφημερίδας μας, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η παρουσία του Γρηγόρη Ψαριανού σε κομματικές εκδηλώσεις με ομιλητή τον Αδωνι Γεωργιάδη ήταν μια… απλή σύμπτωση και συκοφαντούσαν τη «δημοκρατία» ως «δούρειο ίππο» του ΣΥΡΙΖΑ. Τι έχουν να πουν σήμερα όλοι αυτοί οι κύριοι; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν στον κόσμο της Κεντροδεξιάς;

Κατά τα άλλα, από τη Ν.Δ. παραπέμπουν στις τραγελαφικές και γεμάτες σύγχυση πρόσφατες τοποθετήσεις του Γρηγόρη Ψαριανού, που καλούσε φιλελεύθερους, κεντροαριστερούς, σοσιαλδημοκράτες και κεντροδεξιούς να ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη και να στηρίξουν «εθνική λύση με κορμό τη Ν.Δ.» για να γίνει η Ελλάδα «κανονική ευρωπαϊκή χώρα». Σαν καλός μύλος που αλέθει τα πάντα, ο Γρηγόρης Ψαριανός σε αυτό το «προσκλητήριο» μπλέκει από τη γενιά του «1-1-4» και του Πολυτεχνείου, μέχρι τον «εκσυγχρονισμό» του Σημίτη, την ΟΝΕ, το «Μένουμε Ευρώπη» και το «Ναι» στο δημοψήφισμα του 2015. Προφανώς, ο κ. Ψαριανός ξέχασε το δικό του «παρών» στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως φαίνεται ότι το «ξέχασε» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπονομεύοντας την αξιοπιστία του δικού του «Οχι» στις «Πρέσπες».

Κοντή μνήμη

Αντί αυτού, ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε τον κ. Ψαριανό «στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ν.Δ., με πρόσωπα και δυνάμεις από όλο το δημοκρατικό φάσμα, για την επούλωση των πληγών που προκάλεσε στη χώρα η καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». 

Είναι ιδιαίτερα κοντή η μνήμη του κ. Μητσοτάκη, που δεν θυμάται ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός εξύβριζε προ τριετίας το κόμμα του ως «συνονθύλευμα» της Δεξιάς και ορκιζόταν ότι δεν θα καταλήξει ποτέ στη Ν.Δ…

—-

Ελεγε ότι η Μακεδονία είναι σκοπιανή και το ’21 παραμύθι!

Εκτός από γυρολόγος της πολιτικής, ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι και εθνομηδενιστής. Αλλωστε η άρνησή του να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μόνο τυχαία δεν είναι και δείχνει πόσο ισχυρές είναι αυτές οι αντιλήψεις του κ. Ψαριανού, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι επέλεξε να ψηφίσει «παρών», ενώ βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη το deal για την αποχώρησή του από το Ποτάμι και την ένταξή του στη Ν.Δ.!

Πάντως, οι θέσεις του για το Σκοπιανό ήταν γνωστές από χρόνια. Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι σε μια παλιά συνέντευξή του στον… Σταύρο Θεοδωράκη στο Mega και στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», που είχε ο σημερινός επικεφαλής του Ποταμιού, ο Γρηγόρης Ψαριανός είχε ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, με τη χρήση του όρου Μακεδονία ως γεωγραφικού προσδιορισμού, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι του φαίνονταν καλές οι ονομασίες «Μακεδονία των Σκοπίων», «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία» κ.λπ. Εβρισκε, μάλιστα, δίκαιη αυτήν την εξέλιξη, επειδή, όπως έλεγε, τον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας τον μοιράζονται η Ελλάδα, η Βουλγαρία και τα Σκόπια. «Η Μακεδονία είναι ελληνική, οκέι, αλλά είναι και σκοπιανή και βουλγάρικη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαριανός και προσέθετε: «Δηλαδή, 50%, 25% και 25%».

Αλλωστε ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει μιλήσει απαξιωτικά ακόμα και για την Επανάσταση του 1821! Από το βήμα της Βουλής είχε συγκρίνει την τρόικα των δανειστών με μια «άλλη τρόικα», αυτή της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, που, κατά τον Γρηγόρη Ψαριανό, έφτιαξε την Ελλάδα και όχι το «παραμύθι» της Επανάστασης του ’21! «Η Επανάσταση του ’21, που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι, είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος. Η Επανάσταση του 1821 συνετρίβη. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος. Και ήρθε η τρόικα του Ναυαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Ελληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κερατάδες οι ξένοι» είχε σημειώσει.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα