Σκόπια: Ο ύποπτος ρόλος της επίσκεψης του Πάπα

Στις βαθύτερες επιδιώξεις του Βατικανού, ο διωγμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την ευρύτερη περιοχήΜε σκοπό να εκπληρώσει δύο στόχους, τους οποίους όμως επιχείρησε να καμουφλάρει καλά με τον μανδύα της αποστολής… μηνυμάτων «ειρήνης, ενότητας και αρμονικής συνύπαρξης στη χώρα», κατέφθασε χθες στα Σκόπια ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος. 

Μετά το κομμένο και ραμμένο στη λογική του Τζορτζ Σόρος κάλεσμά του στους Βουλγάρους να… ανοίξουν τα σπίτια τους στους μετανάστες και σε μια εποχή κατά την οποία το Προσφυγικό -με τις τζιχαντιστικές αποχρώσεις- παραμένει άλυτο, όσο όμως και φορτωμένο στις πλάτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, ο Πάπας με την παρουσία του στη γειτονική χώρα, αφενός, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στο αποτέλεσμα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών και, αφετέρου, στόχευσε στις βαθύτερες επιδιώξεις του Βατικανού· εκείνες που αφορούν τον διωγμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την ευρύτερη περιοχή διά της Ουνίας, του θρησκευτικού και πολιτικού σχήματος, δηλαδή, που γεννήθηκε στους πιο σκοτεινούς νόες της Καθολικής Εκκλησίας με στόχο έναν και μοναδικό: τον εκδυτικισμό της «μη λατινικής Ανατολής» και την πνευματική όσο και πολιτική υποταγή της στην εξουσία του Πάπα. 

Οσον αφορά, πάντως, το τυπικό σκέλος της παρουσίας του Ποντίφικα στα Σκόπια, κι αφού προηγήθηκε συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ και με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, εξήρε τη συμβολή των γειτόνων στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σημειώνοντας -όχι τυχαία- ότι ο πολυεθνοτικός και πολυθρησκευτικός χαρακτήρας της «Βόρειας Μακεδονίας», όπως τη χαρακτήρισε (την ώρα που ο Ιβανόφ επέμενε προκλητικά στο… «Δημοκρατία της Μακεδονίας»), αποτελεί πλούτο για τη χώρα και την καθιστά γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. 

Ακολούθως ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε το σπίτι-μνημείο της Μητέρας Τερέζας, της καθολικής μοναχής που γεννήθηκε στα Σκόπια το 1910 και την οποία ο ίδιος αγιοποίησε το 2016, ενώ είχε και συνάντηση με εκπροσώπους των κυριότερων θρησκευτικών δογμάτων της γειτονικής χώρας. 

Στη διάρκεια της επίσκεψής του προσευχήθηκε και στην Καθολική Εκκλησία των Σκοπίων, όπου αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το 1% του πληθυσμού της χώρας είναι καθολικό, κάτι που αποτυπώθηκε και στη διάρκεια της θείας λειτουργίας που τέλεσε το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, στην οποία παραβρέθηκαν μόλις 10.000 άνθρωποι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα