Επεσαν οι μάσκες

Το fake ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και το πραγματικό πρόσωπό τουΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πλέον, είναι καθημερινές. Από τις σκαφάτες… διακοπές μέχρι την «πολακιάδα», όλα δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση βουλιάζει μέσα σε ένα fake ηθικό πλεονέκτημα που δημιούργησε. Και, όσα μέτρα κι αν προσπαθήσει να περάσει μέσα στον πανικό της, δεν θα μπορέσει να αντιστρέψει την πορεία προς το πολιτικό της τέλος.

Καθημερινά, οι πολίτες βλέπουν την πραγματική εικόνα μιας πολιτικής ομάδας που επένδυσε στην καταγγελία του πολιτικού συστήματος, το οποίο δημιούργησε την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, μόνο και μόνο για να κρύψει τη δική της πραγματική πολιτική ταυτότητα. Που είναι ότι θέλει να κυβερνήσει έχοντας στα χέρια της όλες τις εξουσίες, απειλώντας τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Χαρακτηριστικά είναι όσα διέπραξε μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για την αήθη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη – τη μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης, αντί ο πρωθυπουργός να τον στείλει στο σπίτι του. Βέβαια, αν ο ίδιος είχε ελάχιστη αξιοπρέπεια, θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή του.

Και το έκανε αυτό για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν γιατί φοβήθηκε να υποστεί μια κοινοβουλευτική ήττα. Γιατί, όσο και να προσπαθεί να το κρύψει, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν ούτε με το ήθος ούτε με το ύφος του κ. Πολάκη. Γι’ αυτό φρόντισε να αλλάξει το θέμα συζήτησης και να τους καταστήσει ομήρους, υποχρεώνοντάς τους, ενώ δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Πολάκη, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Ο δεύτερος λόγος που ο κ. Τσίπρας καλύπτει τον κ. Πολάκη είναι περισσότερο ανησυχητικός – διότι δεν πιστεύω πως συμφωνεί ούτε με το ύφος ούτε με τις ύβρεις Πολάκη: Ισως η κάλυψη που του παρέχει να οφείλεται στο ότι ο κ. Πολάκης ενδέχεται από κάπου να «κρατά» τον πρωθυπουργό, γι’ αυτό και εκείνος τον καλύπτει.

Αν αυτό συμβαίνει, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη τραγικότερα. Θα καλέσουμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στη Βουλή, φοβούμαι όμως ότι και πάλι θα κρυφτεί. 

Οπως έκανε στην υπόθεση του… ερωτιάρη πρέσβη της Βενεζουέλας, των σκαφάτων διακοπών του λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, των συναντήσεών του με εκδότες και… γάτες Ιμαλαΐων και σε μια σειρά άλλες υποθέσεις. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο…

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα