Σύγκρουση στη Βουλή και για τις 120 δόσεις!

Σκληρή κριτική Ν.Δ. (που θα υπερψηφίσει) για την προεκλογική στόχευση της ρύθμισηςΣε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα διεξήχθη στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η συζήτηση της πολυδιαφημισμένης από την κυβέρνηση ρύθμισης για τις 120 δόσεις, με τη Ν.Δ. να καταθέτει -επιτέλους- την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. 

Η αντιπολίτευση, αν και υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, άσκησε σφοδρή κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης, που φέρνει το μέτρο στο παρά πέντε των εκλογών, με τον Γιάννη Βρούτση να τονίζει: «Ούτε τα ψέματα ούτε οι θεατρινισμοί μπορούν να σώσουν την κυβερνητική πλειοψηφία από την πολιτική συντριβή που έρχεται σε λίγες ημέρες». Δήλωσε ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη ρύθμιση των οφειλών.

Ο ίδιος κατέθεσε μάλιστα και την προαναγγελθείσα τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει τα λόγια και να προβεί σε πράξεις, κάνοντας δεκτή τη «γαλάζια» τροπολογία. Αντιδράσεις πάντως υπήρξαν και για τη διαδικασία του επείγοντος με την οποία επιλέγει ακόμη μια φορά η κυβέρνηση να φέρει ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος δικαιολόγησε το επείγον με την «αδήριτη ανάγκη» για μια σειρά ρυθμίσεων να λυθούν άμεσα.

Επί του νομοσχεδίου τοποθετήθηκαν και οι φορείς χαρακτηρίζοντας θετικές τις ρυθμίσεις για τις οφειλές στα Ταμεία. Κοινός παρονομαστής των επισημάνσεων των εργοδοτικών οργανώσεων ήταν ωστόσο ότι χρειάζεται γενναιότερη ρύθμιση των οφειλών προς την Εφορία.

Ο δε Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στην κριτική για τις συντάξεις χηρείας, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι «δική μας επιλογή η μείωσή τους», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ανελαστικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα