Ερχεται μείωση 7% στους λογαριασμούς ρεύματος

Την πεποίθηση ότι η μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος θα επιφέρει μείωση κατά 7% του λογαριασμού στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας...

εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Γενικότερα, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού έφεραν συγκρατημένα χαμόγελα, αλλά και σειρά ενστάσεων από επιμελητήρια και φορείς της αγοράς. Ολοι στάθηκαν στον θετικό αντίκτυπο τόσο της 13ης σύνταξης όσο και της μείωσης του ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια, εντοπίζοντας όμως πολλά κενά στο πακέτο μέτρων και επισημαίνοντας ότι αρκετά από τα μέτρα προβλέπεται να ισχύσουν από το 2020, δηλαδή μετά τις εθνικές εκλογές.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σημείωσε ότι δεν ακούστηκαν μέτρα ανάκαμψης της μεσαίας τάξης, που είναι και η περισσότερο «πληγωμένη» από τις συνέπειες της πολύχρονης κρίσης, ούτε για την ουσιαστική μείωση των συντελεστών φορολογικής κλίμακας.

Στο ίδιο μήκος και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, σχολιάζοντας ότι για άλλη μια φορά δεν θα υλοποιηθούν άμεσα μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας τάξης, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση και την υπερφορολόγηση. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών τόνισε ότι είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος, καθώς θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενώ οι φορείς του τουρισμού υπογράμμισαν ότι απομένουν να γίνουν πολλά για την ανάκαμψη του κλάδου και της οικονομίας.