Μολότοφ για τον Κουφοντίνα κατά του Α.Τ. Εξαρχείων

Το Αστυνομικό Τμήμα στα Εξάρχεια έβαλαν στο στόχαστρό τους το βράδυ της Τρίτης αντιεξουσιαστές

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 20 ατόμων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων, που βρίσκεται στην οδό Καλλιδρομίου, λίγη ώρα μετά την πορεία αναρχικών στα Προπύλαια, με αφορμή τη μη χορήγηση αδείας στον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αντιεξουσιαστές εμφανίστηκαν από την κάτω πλευρά του τμήματος και εκτόξευσαν εναντίον του αρκετές βόμβες μολότοφ. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν στόχο ένα περιπολικό, το οποίο ωστόσο δεν πήρε φωτιά.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο τμήμα εκείνη την ώρα έσβησαν με πυροσβεστήρες τις εστίες φωτιάς, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να καταδιώξουν τους αγνώστους. Από την επίθεση των αντιεξουσιαστών δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Το απόγευμα της Τρίτης, αναρχικοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να δοθεί η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας, στον Βόλο. Ξεκινώντας από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται πως ο πολυϊσοβίτης της 17Ν παραμένει φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Βόλου, αρνούμενος να δεχθεί τροφή. Αυτή είναι η έβδομη κατά σειρά αίτηση αδείας του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας.