Τουρκία: Ρελάνς από την αντιπολίτευση, που ζητεί ακύρωση των εκλογών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου……να ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και να καλέσει τους δημότες σε νέα εκλογική διαδικασία, στις 23 Ιουνίου. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα της Τουρκίας, ανακοίνωσε χθες πως ζήτησε από τις Αρχές να ακυρώσουν και τις περσινές εθνικές εκλογές, όπως και τις εκλογές του Μαρτίου για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

Επιπλέον, το CHP ζήτησε επισήμως την ακύρωση της προεδρικής εντολής του Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιες παρατυπίες και τα προβλήματα που επικαλέστηκε το κόμμα του Τούρκου πρόεδρου για την ακύρωση των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης υπήρχαν και στις περσινές εθνικές εκλογές.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα δήλωσε επίσης πως οι ψήφοι για την εκλογή αιρετών αξιωματούχων και συμβουλίων στην Κωνσταντινούπολη, που κατατέθηκαν στους ίδιους φακέλους με τις ψήφους για την εκλογή δημάρχου, θα πρέπει επίσης να ακυρωθούν, σε περίπτωση που επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του Ερντογάν κέρδισε την πλειοψηφία στα συμβούλια. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα κατέθεσε προσφυγές όλων των προαναφερθεισών ψηφοφοριών, καθώς και των περσινών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, υπογραμμίζοντας πως οι αξιωματούχοι στα εκλογικά τμήματα είχαν διοριστεί με τον ίδιο τρόπο και σε εκείνες τις εκλογές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα