Δώρισε την περιουσία της στο Κέντρο Υγείας Νάξου

«…κινητά και ακίνητα τα αφήνω στο νοσοκομείο για να γίνονται οι άνθρωποι καλά»Μεγάλη συγκίνηση, αλλά και ελπίδα ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι προκάλεσε μια ηλικιωμένη κάτοικος της Νάξου, η οποία έφυγε από τη ζωή, καθώς άφησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της στο νοσοκομείο του νησιού, όπως αποκάλυψε ο διοικητής του Κώστας Απιδόπουλος.

Οπως γράφει στην ιδιόχειρη διαθήκη της η εκλιπούσα Ιωάννα Κατσούλη, «… όλα τα άλλα κινητά και ακίνητα τα αφήνω στο Κέντρο Υγείας Νάξου στο Νοσοκομείο για να γίνονται οι άνθρωποι καλά…»! Τα λόγια της γιαγιάς προκάλεσαν ρίγη σε όσους τα διάβασαν, καθώς δείχνουν την ευαισθησία, το ανθρώπινο ενδιαφέρον και την αγάπη της για τους συνανθρώπους της. 

«Πώς να μη νιώθεις ότι υπάρχει ελπίδα; Πώς να μην προσπαθείς κάθε μέρα να δημιουργείς συνθήκες καλύτερες για τους συνανθρώπους σου; Οταν υπάρχει τέτοιο μεγαλείο ψυχής από ανθρώπους όπως η εκλιπούσα Ιωάννα Κατσούλη» ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος επισύναψε στη δημοσίευσή του δύο αποσπάσματα από τη χειρόγραφη διαθήκη της ηλικιωμένης.

Σε ένα από αυτά, στο τέλος της διαθήκης, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εις μνήμη των γονέων μου Μιχαήλ και Ειρήνης Κατσούλη και γιαγιάς μου Μαργαρίτας Μαρμαρινούς. Τα αδέρφια μου Μαργαρίτα και Εμμανουήλ Κατσούλη, Ζαννή και Νικολάου Μαρμαρινού και Γρηγορίου Ι. Μαρμαρινού. Την παραπάνω διαθήκη μου την έγραψα ολόκληρη με το χέρι μου και την υπέγραψα. Η διαθέτης Ιωάννα Μ. Κατσούλη».

Οπως έχει γίνει γνωστό από τοπικά μέσα, η διαθήκη έχει γίνει θέμα συζήτησης στο νησί, ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το μέγεθος της περιουσίας που άφησε η ηλικιωμένη στο νοσοκομείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα