Τελική ευθεία για τις τριπλές εκλογές

Επίσκεψη Χαρίτση – Ξενογιαννακοπούλου στο Εθνικό Τυπογραφείο. Πόσες μέρες άδεια δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοιΣε ρυθμούς εκλογών κινείται ο κρατικός μηχανισμός εν όψει των τριπλών καλπών της 26ης Μαΐου. Χθες, οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισκέφθηκαν το Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εργασίες εκτύπωσης του υλικού που είναι απαραίτητο για τη διενέργεια των εκλογών. 

Σε σχετική εγκύκλιο, εξάλλου, της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου αναφέρεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται ειδική άδεια, από μία έως τρεις ημέρες, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, καθώς και στις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές στις 2 Ιουνίου.

Ο χρόνος της άδειας αυτής δεν συνυπολογίζεται στον χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

Οι υπάλληλοι για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας δικαιούνται άδεια μιας εργάσιμης ημέρας αν μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, δύο ημέρες δικαιούνται όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, ενώ για αποστάσεις άνω των 400 χιλιομέτρων οδικώς προβλέπεται τριήμερη άδεια.

Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας εάν μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, δύο ημερών σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και πάνω, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, ενώ για όσους μετακινηθούν σε νησιά, στα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Στο μεταξύ, ακριβής ενημέρωση για την περιοχή και το τμήμα όπου καλείται κάθε πολίτης να προσέλθει προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα δίνεται από την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις 2019», την οποία και έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο.

Στην εφαρμογή αυτή ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει με τα προσωπικά στοιχεία του τη φόρμα (ειδικός εκλογικός αριθμός, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και ημερομηνία γέννησης) και έτσι μαθαίνει αυτομάτως πού ψηφίζει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα