Ο Βέμπερ έδειξε (ξανά) πόσο ανθέλληνας είναι

Εσταξε χολή για τις φοροελαφρύνσεις. «Εκκωφαντική» η αφωνία της Ν.Δ.Ο εκφραστής των «σκληρών» της Ευρώπης Μάνφρεντ Βέμπερ ξαναχτύπησε, στάζοντας χολή για την Ελλάδα. Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απόδειξε για πολλοστή φορά τα βαθιά ανθελληνικά αισθήματά του, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις» του Ελληνα πρωθυπουργού και σχολιάζοντας διά της πλαγίας οδού τα θετικά μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Την ίδια ώρα εύλογα ερωτήματα προκαλεί η εκκωφαντική αφωνία της Ν.Δ., που ως κόμμα στηρίζει τον καθ’ έξιν ανθέλληνα Βαυαρό για αντικαταστάτη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η Πειραιώς απέφυγε να καταδικάσει το νέο παραλήρημα Βέμπερ, με το οποίο και πάλι στρέφεται κατά της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.

«Οταν ο Τσίπρας λαμβάνει ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις, οι λαοί στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες. Γι’ αυτό τασσόμαστε εναντίον μιας πανευρωπαϊκής ασφάλισης κατά της ανεργίας» έγραψε ο Βαυαρός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με άλλα λόγια, χαρακτήρισε «λάθος» το σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς να εξαιρέσει έστω ένα (!).

Στοχοποίηση

Ακολουθώντας τη γραμμή Σόιμπλε, ο Βέμπερ στοχοποίησε την ελληνική κυβέρνηση και σε τηλεμαχία που είχε σε γερμανικό κανάλι με τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για την Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, επιχειρώντας να εξηγήσει με ακραία νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες γιατί ο ίδιος δηλώνει αντίθετος στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ταμείου για τους ανέργους. «Ενα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας θα σήμαινε ότι εάν ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα λάβει πολλές αποφάσεις και με αυτές αυξηθεί η ανεργία, μπορεί να πάει στους γείτονές του και να ζητήσει να αναλάβουν το κόστος» υποστήριξε, δυσφημώντας τη χώρα μας και κινούμενος εμμέσως στο γερμανικό στερεότυπο «οι τεμπέληδες Ελληνες».

Τις προκλητικές δηλώσεις Βέμπερ σχολίασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής N. Παππάς, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης.

«Ο κ. Βέμπερ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ως ανεύθυνη σχετικά με τα μέτρα για την οικονομία. Η Ν.Δ. λέει πως θα τα ψηφίσει, την ίδια στιγμή που ψηφίζει και Βέμπερ. Η επιτομή της πολιτικής ανυποληψίας και απάτης» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. «Ο Βέμπερ καταγγέλλει το πακέτο Τσίπρα. Η Ν.Δ. ζητάει την ψήφο του λαού για να τον στηρίξει για πρόεδρο της Κομισιόν. Προφανώς συμφωνεί μαζί του» υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

«Ο Βέμπερ καταγγέλλει τις εξαγγελίες Τσίπρα ως “ανεύθυνες”. Αποκαλύπτει έτσι την αντίθεση και της Ν.Δ. σε μέτρα που ενισχύουν τη δικαιοσύνη και την ανάπτυξη» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ ο κ. Κυρίτσης διερωτήθηκε ειρωνικά: «Τι έγινε, στενοχωρήσαμε τον κ. Βέμπερ οι άξεστοι;»

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ 

Ο Κυριάκος επιμένει στη λάθος επιλογή!

Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν πάρει στους ώμους τους τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίον περιέφεραν και περιφέρουν σε ολόκληρη τη χώρα ως τη μόνη καλή λύση διαδόχου του Γιούνκερ για την Ελλάδα.

Ο Βαυαρός, όμως, πολιτικός άλλη μια φορά δείχνει ότι δεν αγαπά ούτε την Ελλάδα ούτε τους Ελληνες. Διότι δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας εφαρμόζει το μισό πρόγραμμά της και εκείνος να επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τα μέτρα ανακούφισης των Ελλήνων. Διότι δεν μπορεί η Ελλάδα να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, για ευνόητους λόγους, και ο Βέμπερ να επιμένει στο «όχι». Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να καταδικάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο Βέμπερ να τη χαρακτηρίζει συμφωνία-σταθμό. Και αναρωτιόμαστε ειλικρινά, τι ενώνει τον Βέμπερ με τη Νέα Δημοκρατία; Γιατί τον κουβαλάει η Πειραιώς με τέτοιο πάθος; Γιατί επιμένει στη λάθος επιλογή για τη χώρα μας;

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα