Καρκινοπαθείς σε ουρές ντροπής

Τους αναγκάζουν να στέκονται όρθιοι για δύο και τρεις ώρες περιμένοντας μια συνταγή στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Μόνο ντροπή και θυμό αισθάνεται κανείς όταν επισκέπτεται τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και βλέπει τους καρκινοπαθείς να στέκονται όρθιοι στην ουρά δύο και τρεις ώρες, προκειμένου να εκτελέσουν μια συνταγή.

Θα ήταν σκόπιμο ο νέος διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Βασίλης Πλαγιανάκος, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Δεκέμβριο, να επισκεφτεί τα φαρμακεία για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρει ο Οργανισμός στον οποίο προΐσταται.

Αυτό το μήνυμα στέλνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) μέσα από το φωτογραφικό υλικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της στο facebook.

Οι φωτογραφίες δείχνουν άλλη μία φορά την απάνθρωπη ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά δεκάδες καρκινοπαθείς, οι οποίοι στήνονται στις ουρές για να εκτελέσουν τις συνταγές τους. Τα φάρμακα για τον καρκίνο, όπως και πολλά άλλα ακριβά σκευάσματα ή φάρμακα που απαιτούν ειδικό χειρισμό, διατίθενται μόνον από τα λίγα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ενα από αυτά είναι το φαρμακείο απέναντι από το Κέντρο Ημερησίας Νοσηλείας «Ν. Κούρκουλος», που υπάγεται στο Νοσοκομείο Αγιος Σάββας. Το συγκεκριμένο φαρμακείο λόγω εγγύτητας εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες ασθενείς των δύο αυτών νοσοκομείων.

Ακατάλληλο

Ομως, ο χώρος είναι τελείως ακατάλληλος, πολύ μικρός για τον αριθμό των ασφαλισμένων που εξυπηρετεί, χωρίς επαρκή αριθμό καθισμάτων, χωρίς τουαλέτα (που υπάρχει όμως για το προσωπικό…) και συνήθως με έναν υπάλληλο στα δύο γκισέ εξυπηρέτησης.

«Σήμερα η κατάσταση στο φαρμακείο ήταν άλλη μία φορά αυτή τριτοκοσμικής χώρας, με 130 περίπου άτομα να περιμένουν όρθιοι μέσα στον μικρό χώρο μπροστά από τα γκισέ ή στον εξωτερικό χώρο ή στον δρόμο δύο και τρεις ώρες για να παραλάβουν τα φάρμακά τους. Ο ένας υπάλληλος που εξυπηρετούσε το κοινό σε ερώτηση ασφαλισμένων απάντησε: Τι θέλετε να σας κάνω; Πήραν τρεις υπαλλήλους από το φαρμακείο…. Βέβαια μπορεί η δικαιολογία αυτή να είναι πραγματική, αλλά πώς στις 12.45 εμφανίστηκε μια δεύτερη υπάλληλος;» αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανάρτησή της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα