Μεταβατικός δήμαρχος Αθήνας ο Γ. Μπρούλιας

Ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος Καθαριότητας της Αθήνας Γιώργος Μπρούλιας θα είναι ο «μεταβατικός» δήμαρχος της πρωτεύουσας...

...στη θέση του Γιώργου Καμίνη, που παραιτήθηκε επειδή είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. Στη σχετική ψηφοφορία ο 40χρονος νέος δήμαρχος έλαβε 18 ψήφους σε σύνολο 26, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος, νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης έλαβε 7 ψήφους. Στην ψηφοφορία υπήρξε και ένα άκυρο. Ο κ. Μπρούλιας θα παραμείνει δήμαρχος έως την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε θα παραδώσει στη νέα δημοτική Αρχή που θα αναδειχθεί στις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Ο νέος δήμαρχος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κολωνό, είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε επί διετία (2014-2016) αντιδήμαρχος Οικονομικών και από το 2017 ήταν αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, με ευθύνη της Διεύθυνσης Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και της Διεύθυνσης Μηχανολογικού. Από το 2007 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Ο Γιώργος Μπρούλιας θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου.