Απαντες κατώτεροι των περιστάσεων…

Δεν είναι τυχαία η παρακμή του κράτους. Δεν έτυχε, αλλά… πέτυχε. Τα κατάφεραν να μας οδηγήσουν στη χρεoκοπία εκείνοι που υπόσχονταν ανάπτυξη. Ούτε ανώνυμη είναι η παρακμή. Εχει ονοματεπώνυμο. Επίσης, μπορεί να εντοπιστεί το επίκεντρο του σεισμού που έχει γκρεμίσει ό,τι υπήρχε όρθιο στην Ελλάδα: είναι το Κοινοβούλιο.

Η δημοκρατία
είναι πολύτιμη – τόσο πολύ, ώστε πρέπει να ασκηθεί ακόμα δριμύτερη κριτική εναντίον όλων όσοι υποχρεώνουν τους πολίτες να σκέφτονται ότι φταίει το σύστημα για τα χάλια μας και όχι οι άνθρωποι που εκλέγονται για να το υπηρετήσουν.

Οι αρχηγοί
των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, προχθές, πήραν μέρος σε μια κακόγουστη «παράσταση». Αντί να κονταροχτυπηθούν πολιτικά, με επιχειρήματα, εξάντλησαν το ρεπερτόριο των ύβρεων και των κάτω από τη μέση χτυπημάτων. Ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν, αυτό φάνηκε από τη χθεσινή έμμεση, αλλά εμφανή αναδίπλωσή τους.

Ο μεν
πρωθυπουργός έγραψε κείμενο για τον πατέρα του, αποκρούοντας τις κατηγορίες ότι πλούτισε επί 21ης Απριλίου, και ο αρχηγός της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης εξήγησε με δηλώσεις του την οξύτητα των εκφράσεών του στην κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Αν κάποιοι δεν τους είχαν επισημάνει την ασχήμια της εικόνας του «καβγά», εκείνοι δεν θα είχαν ανακρούσει πρύμναν την επομένη.

Επίσης
αχαρακτήριστο είναι ότι και οι δύο αρχηγοί χθες απουσίαζαν από τη Βουλή! Ο κ. Τσίπρας πήγε στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., και ο κ. Μητσοτάκης, που προκάλεσε τη συζήτηση στη Βουλή για τον Παύλο Πολάκη, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας.

Μαζί
με τους απόντες αρχηγούς, και οι βουλευτές. Αδεια ήταν χθες η αίθουσα του Κοινοβουλίου. Από μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία απουσίαζαν σχεδόν όλοι. Από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση οι εκλεγμένοι έχουν συγκρατήσει μόνο την υποχρέωσή τους να… ψηφίσουν· όχι να ακούσουν τι έχουν να πουν οι συνάδελφοί τους. Οι ομιλητές απευθύνονταν σε κενά έδρανα.

Κατώτεροι
των περιστάσεων άπαντες…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα