«Απολογία» Κυριάκου για την... κοκορομαχία

Ακατανόητη απουσία του προέδρου της Ν.Δ. από τη Βουλή, ενώ μιλούσε ο Πολάκης

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήταν αυτός που κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη υποστηρίζοντας ότι «Τσίπρας ίσον Πολάκης», επέλεξε χθες να πάει περιοδεία στην περιφέρεια και να απουσιάζει από τη Βουλή, τη στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε τον λόγο για να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει η Ν.Δ. 

Πάντως, παρά τη χθεσινή απουσία του από τη Βουλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόσο κατά την επίσκεψή του στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας όσο και στην ομιλία του στα Γιάννενα έκανε αναφορές στην προχθεσινή θλιβερή εικόνα της αντιπαράθεσής του με τον πρωθυπουργό.

Επίσης, νωρίτερα χθες το πρωί, σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την εικόνα της Βουλής έδειξε διάθεση απολογίας και φάνηκε να έχει δεύτερες σκέψεις για τις εντυπώσεις που προκάλεσε το ύφος το οποίο επέλεξε κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, υπερασπίστηκε τη στάση του, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον πρωθυπουργό. «Επέλεξα χθες (σ.σ.: προχθές) στη Βουλή να κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνω συνήθως: να απαντήσω. Δεν μετανιώνω για αυτό το οποίο έκανα, σε καμία περίπτωση, γιατί θεωρώ ότι οι τοποθετήσεις μου ήταν πολιτικές και η κριτική την οποία άσκησα ήταν πολιτική κριτική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Λίγη ώρα αργότερα, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε, θυμίζοντας κάτι από την προχθεσινή μονομαχία της Βουλής, ότι «η λάσπη θα απαντιέται, και θα απαντιέται σκληρά», επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, γιατί «βούλιαξε» στο Αιγαίο και «κατέρρευσε» στις «διακοπές με τα κότερα».

Για τον ενικό

Από τα Ιωάννινα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αγωνιστή της ζωής τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και καυτηρίασε τον «απαξιωτικό ενικό» του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «δικαίωσε απόλυτα αυτό που λέμε ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα».

«Τους το λέμε ξεκάθαρα: Σ' αυτόν τον δρόμο δεν θα τους ακολουθήσουμε» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος συνέδεσε τα μέτρα ελαφρύνσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο με την «τεράστια κατακραυγή από την ιστορία με τα κότερα για να αλλάξει την ατζέντα».
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να παρουσιάζει τη Ν.Δ. ως κόμμα των ελίτ, όταν «κάνει διακοπές σε σκάφη πολυτελείας με αυτούς που κατηγορεί» ως διαπλοκή.