Χαμηλοί (σχετικά) τόνοι και δύο... μαντινάδες από τον αμετανόητο Πολάκη

Με δύο μαντινάδες, κατά την προσφιλή του συνήθεια, αποφάσισε να απαντήσει στα πυρά ο Παύλος Πολάκης...

...αποδίδοντας την επίθεση που δέχεται στην ενεργή του δράση στο υπουργείο Υγείας και στον πόλεμο που έχει ανοίξει με τη διαπλοκή και αποφεύγοντας να ζητήσει συγγνώμη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Πάντα ψηλά στέκει η κορφή κι ας είν΄ και χιονισμένη, τον βράχο δέρνει η θάλασσα, μα πάντα βράχος μένει» είπε αρχικά, για να προσθέσει στη συνέχεια «όλοι οι καιροί με δέρνουνε κι οι κλώνοι μου δεν σπούνε γιατί έχω ρίζες δυνατές βαθιά και με κρατούνε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους -για τα «πολακικά» δεδομένα- και να μη ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. «Αντιμετώπισα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή» ισχυρίστηκε, δηλώνοντας τον αμέριστο σεβασμό του και για τον ίδιο και για όλα τα άτομα με αναπηρία. «Τον έμπρακτο σεβασμό μας τον δείχνουμε με όσα νομοθετούμε για τα άτομα με αναπηρία» είπε, επιτιθέμενος ταυτόχρονα στη Ν.Δ., κατηγορώντας τη για «αισχρή και λυσσαλέα προπαγάνδα», αλλά και για «έσχατη απελπισία και πολιτική απόγνωση». Κατήγγειλε μάλιστα ότι τα «γαλάζια» στελέχη εργαλειοποίησαν τον κ. Κυμπουρόπουλο, παρουσιάζοντάς τον ως ανήμπορο που δέχτηκε επίθεση.

Η ομιλία του κ. Πολάκη δεν έμεινε αναπάντητη από τη Ν.Δ., η οποία άλλωστε βάσισε σε μεγάλο βαθμό την αντιπολιτευτική ρητορική της στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας όλο το τριήμερο της συζήτησης της ψήφου εμπιστοσύνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας μίλησε για φιλότιμη προσπάθεια του κ. Πολάκη να ανακαλέσει όσα είπε έναντι του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και των ανθρώπων με αναπηρία, υπογραμμίζοντας πως θα ήταν περισσότερο ανθρώπινο και «αντρίκειο» να διατυπώσει μια ευθεία και καθαρή συγγνώμη στους ανθρώπους που προσέβαλε.

Οσο για την Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτήρισε «φασιστοειδή» λογική και βαθιά ανέντιμη αλλά και αντιδημοκρατική την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. «Μίλησε για τη δικιά σας δημοκρατία και τη δική μας δημοκρατία, αυτό είναι φασιστοειδής λογική, η δημοκρατία είναι μία και σε αυτή έχουμε θέση όλοι, εσείς κι εμείς» τόνισε, ενώ απευθύνθηκε και στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως δεν ήταν εύκολη απόφαση ούτε συνηθισμένη πράξη η κατάθεση πρότασης μομφής, ωστόσο η συμπεριφορά του υπουργού αναδεικνύει όλη την κακή πλευρά της πολιτικής.