ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η β’ δόση του επιδόματος παιδιού

Δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018 προκειμένου……να καταβληθεί η β΄ δόση του επιδόματος παιδιού, διευκρινίζει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο έλεγχος και ο συμψηφισμός των ποσών θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Συνεπώς, για την καταβολή της β΄ δόσης και μετά δεν απαιτείται η υποβολή του νέου Ε1.

H καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να γίνει το διήμερο 23-24 Μαΐου ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 28 του μηνός.

Επισημαίνεται πως αν κάποιος διαπιστώσει πως έχει κάνει λάθος αφότου έχει υποβάλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πληκτρολογώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσει νέα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση Α21.

Το επίδομα για το 2019 θα πληρωθεί σε έξι δόσεις ως εξής:
• A’ δόση: 29 Μαρτίου.
• Β’ δόση: Στο τέλος Μαΐου.
• Γ’ δόση: Στο τέλος Ιουλίου.
• Δ’ δόση: Στο τέλος Σεπτεμβρίου.
• Ε’ δόση: Στο τέλος Νοεμβρίου.
• ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Παράλληλα εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 153.400.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού β΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου.

Εξάλλου, με απόφαση της κυρίας Αχτσιόγλου εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 12.000.000 ευρώ, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη δαπάνης παροχών σε ανασφάλιστους υπερηλίκους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα