Ρωσία: Μεγαλοπρεπής παρέλαση για την 74η επέτειο νίκης κατά των ναζί

Στιγμές συγκίνησης έζησαν για ακόμη μια φορά χθες οι Ρώσοι καθώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο……εορτάστηκε η 74η επέτειος της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας με μια μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Ιερός Πόλεμος», οι σημαιοφόροι του τάγματος απόδοσης τιμών Πρεομπραζένσκι μετέφεραν στην Κόκκινη Πλατεία τη ρωσική σημαία, όπως βέβαια και τη θρυλική «σημαία της νίκης», τη σημαία, δηλαδή, της Σοβιετικής Ενωσης την οποία ύψωσαν περήφανα στο Ράιχσταγκ οι μαχητές της 150 μεραρχίας του Κόκκινου Στρατού τον Μάιο του 1945 μετά την κατάληψη του Βερολίνου.

Στην παρέλαση, την οποία παρακολούθησε βέβαια και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που δεσμεύτηκε με δηλώσεις του να «ενισχύσει τη στρατιωτική ισχύ της χώρας», συμμετείχαν 13.000 στρατιωτικοί, ενώ παρουσιάστηκαν 130 διαφορετικών ειδών σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις! Το «παρών» έδωσε, αν και καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, και ο 88χρονος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα