Ποιος ντρέπεται για τον Μεταξά;

Ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβε στο προεκλογικό σποτ του, που αφορούσε την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας, τον Ιωάννη Μεταξά. Ο Μεταξάς ήταν ήρωας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως αξιωματικός που τίμησε τα ελληνικά όπλα, λαμβάνοντας μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους. Συμμετείχε στο μεγάλωμα της Ελλάδας.

Ο Ιωάννης Μεταξάς, ως πρωθυπουργός, δόξασε την πατρίδα και διαφύλαξε την αξιοπρέπεια και την τιμή των Ελλήνων, ξεστομίζοντας το επικό «ΟΧΙ» στο ιταμό τελεσίγραφο των Ιταλών το 1940. Εκεί που οι μεταγενέστεροί του (ηγέτες ανάξιοι της πατρίδας) ψάχνουν δικαιολογίες για να παραδοθούμε στα ανύπαρκτα και υπό διάλυση Σκόπια, ο Μεταξάς ανακάλυψε τρόπο να ενεργοποιήσει το δυναμικό των Ελλήνων και να συντρίψει την κατάφρακτη Ιταλία του γελοίου Μουσολίνι. Αν κάποιος Ελληνας εδικαιούτο να πει ότι νίκησε τον φασισμό, αυτός ήταν ο Μεταξάς.

Αμέσως μόλις προβλήθηκε το σποτ, έγινε μέγας θόρυβος για το στιγμιότυπο με τον Ιωάννη Μεταξά και πολλοί βγήκαν -κακώς, κάκιστα- και μίλησαν για «γκάφα» του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και δεν είναι γκάφα να αναγνωρίζεται εντίμως και αντικειμενικώς αυτός που συμμετείχε στη συγγραφή χρυσών σελίδων της σύγχρονης Ιστορίας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πανικό και εμμονή στις -ενοχλητικές για τον λαό- ιδεολογικές προκαταλήψεις που είχε την εποχή που βρισκόταν στο 3% και δυσκολευόταν να περάσει το εκλογικό μέτρο για να εκπροσωπηθεί στη Βουλή, αφαίρεσε τον Μεταξά από το επίμαχο τηλεοπτικό σποτ.

Εκτός από την απαράδεκτη υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στον σκληρό αριστερίστικο πυρήνα του, πρέπει να επισημανθεί και η εξοργιστική αντιμεταξική ρητορική της πεντάρας, που εκτοξεύτηκε κατά ριπάς από πρόσωπα τα οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τη Δεξιά!

Ο Ιωάννης Μεταξάς, την εποχή που κυβέρνησε την Ελλάδα, όχι μόνο έγινε καθολικά αποδεκτός από τον λαό, ο οποίος στήριζε και τη Δεξιά και το παλάτι, αλλά μετά τον θάνατό του το άκουσμα του ονόματός του ηχεί ευχάριστα στα αυτιά της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων, μια και έχει ταυτιστεί με μια μεγαλειώδη στιγμή του έθνους.

Οσοι δεν θέλουν να γίνεται λόγος για τον Μεταξά θέλουν απλά να αποφύγουν τις συγκρίσεις μαζί του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα