Θεσσαλονίκη: Κόπηκαν δυο και η Χρυσή Αυγή

Το Πρωτοδικείο απέρριψε τις υποψηφιότητες για τον δήμο, που ξέχασαν μια... ολόκληρη περιφέρεια!

Τρεις υποψηφιότητες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης απέρριψε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, των Σάββα Χαλιαμπάλια, Δημήτρη Ζιαμπάση και Αρτέμη Ματθαιόπουλου (Χρυσή Αυγή). 

Συγκεκριμένα, απορρίφθηκαν, εκτός της Ελληνικής Αυγής, ο συνδυασμός «Ενωμένοι Μακεδόνες» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση και ο συνδυασμός «Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια, γιατί δεν είχαν υποψηφίους στην εκλογική περιφέρεια της Τριανδρίας!

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Χαλιαμπάλιας δήλωσε ότι θα καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης αυτής σήμερα το πρωί, ενώ χθες το απόγευμα έκανε έκτακτη σύσκεψη στελεχών του στο εκλογικό κέντρο, προκειμένου να αποφασίσουν τις μετέπειτα κινήσεις τους, παρουσία δικηγόρου, που ανέλαβε την υπόθεση. Ο κ. Χαλιαμπάλιας είπε: «Θα δικαιωθούμε και θα είμαστε παρόντες στις δημοτικές εκλογές, εάν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα, θα διορθωθεί».

Ετσι, τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσουν 19 υποψήφιοι και συγκεκριμένα οι (αλφαβητικά): Χάρης Αηδονόπουλος με την παράταξη «Συνέργεια - Πρώτα η Πόλη μας», Κωνσταντίνος Αναγνωστάρας «Παρέα», Σπύρος Βούγιας «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», Αντώνης Γαζάκης «Η Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής», Σωτήρης Ζαριανόπουλος «Λαϊκή Συσπείρωση», Γρηγόρης Ζαρωτιάδης «Υψίπολις», Κωνσταντίνος Ζέρβας «Ναι στη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Κουριανίδης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Γιάννης Κούτρας «Ανταρσύα στη Θεσσαλονίκη», Εφραίμ Κυριζίδης «Θεσσαλονίκη Θετικά», Πέτρος Λεκάκης «Θεσσαλονίκη Πρώτη», Βασίλης Μωϋσίδης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών», Γιάννης Νασιούλας «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη», Κατερίνα Νοτοπούλου «Θεσσαλονίκη Μαζί», Γιώργος Ορφανός «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ρακκάς «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Νίκος Ταχιάος «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Μιχάλης Τρεμόπουλος «Οικολογία Αλληλεγγύη», Παναγιώτης Ψωμιάδης «Δύναμη Πολιτών».

Εάν δικαιωθεί ο κ. Χαλιαμπάλιας, θα μπει στη σχετική λίστα, ενώ οι άλλοι δύο συνδυασμοί που κόπηκαν δεν εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση, αναμένονται όμως και οι δικές τους κινήσεις σήμερα στο Πρωτοδικείο με ανάλογες ενστάσεις που θα κατατεθούν.

Σημειώνουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή είχε υποψηφίους στην Τριανδρία, αλλά δεν εκλέχθηκαν και φαίνεται ότι τώρα δεν υπήρχε το ανάλογο ενδιαφέρον, γιατί διαφορετικά, από κόμμα που είναι στη Βουλή, τέτοιο λάθος δεν συγχωρείται.

Προφανώς δεν βρήκαν πρόθυμους υποψηφίους για τον συνδυασμό τους…