«Αρχηγική» επίθεση από τον Σαμαρά στον Τσίπρα

Σφυροκόπημα εφ' όλης της ύλης από τον πρώην πρωθυπουργό για τα εθνικά, το κότερο και τη Novartis!

Aρχηγική εμφάνιση έκανε στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σαν αρχηγός της Ν.Δ., σε πρώτο πρόσωπο, στον Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της φράσης του πρωθυπουργού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς για μένα». 

Σε μια εφ' όλης της ύλης επίθεση στον πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, με αφορμή τα εθνικά θέματα και τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πάει να διευθετήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κατάσταση στο Αιγαίο κατ' ανάλογο τρόπο με το Σκοπιανό, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ θα το πω αλλιώς, κ. Τσίπρα. Εσύ είσαι πολύ λίγος για να επιβάλεις σε όλους εμάς να λέμε πως δίπλα μας έχουμε μια άλλη, μια δεύτερη Μακεδονία, όταν η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Στο ίδιο πνεύμα, με αφορμή τη χρήση της δικής του φράσης «θα σε πάω μέχρι τέλους» από τον κ. Τσίπρα προς τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς ανέφερε για τη Novartis ότι «κι εγώ έχω δεσμευτεί απέναντι στους σκευωρούς να τους πάω μέχρι τέλους!

Εδειξε ότι δεν ξεχνά αυτή μου τη δέσμευση. Κάνει πολύ καλά που δεν την ξεχνά. Γιατί ούτε εγώ την ξεχνώ. Να το θυμάται - την εννοώ απόλυτα. Το ξαναλέω: Θα τους πάω μέχρι τέλους». Η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του υποψήφιου βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

«Πρέπει να τους στείλουμε σπίτι τους. Να τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου» είπε χαρακτηριστικά και υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της συγκυβέρνησής του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τη διετία 2012-2014. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να επιστρέψει η Ν.Δ. στην κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα με φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια προεκλογικά», ενώ τον επέπληξε για «αυθάδεια χωρίς φραγμούς, υποκρισία χωρίς όρια και αναισθησία χωρίς προηγούμενο», με αφορμή τις διακοπές του κ. Τσίπρα στο κότερο.

Εκτενείς αναφορές έκανε ο κ. Σαμαράς στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «δεν λύσαμε ένα πρόβλημα, αλλά δημιουργήσαμε ένα πρόβλημα. Το Μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα».