Χάος και βία στην Αλβανία, σε στενό «κλοιό» ο Ε. Ράμα!

Πεδίο μάχης το κέντρο των Τιράνων το Σάββατο. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία!

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε και πάλι το κέντρο των Τιράνων το Σάββατο, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Εντι Ράμα και νέες εκλογές.

Οι διαθέσεις των διαδηλωτών, που πλημμύρισαν τους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας, ήταν εκρηκτικές, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πυροτεχνήματα και μολότοφ εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με αντλίες νερού υπό πίεση και δακρυγόνα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας, όπου άλλο συγκεντρωμένο πλήθος πετούσε κοκτέιλ μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν και πάλι αντλίες νερού υπό πίεση προκειμένου να διαλύσουν την αντικυβερνητική διαδήλωση.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη διαδηλωτών, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Από τα βίαια επεισόδια τραυματίστηκαν επίσης τουλάχιστον 12 αστυνομικοί Οι αντιπολιτευόμενοι κατηγορούν τον Εντι Ράμα και τη σοσιαλιστική του κυβέρνηση για διαφθορά και εκλογική νοθεία, και αξιώνουν για μήνες την παραίτησή του και τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Τον Φεβρουάριο, περισσότεροι από 60 βουλευτές από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Δημοκρατικό Κόμμα (DP) και τους συμμάχους του παραιτήθηκαν από το Κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.