Βρέχει λεφτά πριν την κάλπη - Ποιοι θα πάρουν πόσα

Ανήθικη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξαγοράσει τους ψηφοφόρους

Η 13η σύνταξη στις 20 Μαΐου. Το επίδομα ενοικίου 22 και 23 Μαΐου.
Το επίδομα παιδιού 23-24 Μαΐου. Τα προνοιακά επιδόματα 24 Μαΐου.
Αμέσως μετά (στις 30 Μαΐου) θα καταβληθεί και η σύνταξη του Ιουνίου

Η Θέση μας: Ποιος ντρέπεται για τον Μεταξά;

Διαβάστε επίσης:

►Νέα «χοντράδα» Κυριάκου για επταήμερη εργασία

►Δεν έδωσαν τον λόγο στη «δημοκρατία», δέχθηκαν πέντε ερωτήσεις από τα ΜΜΕ του Μαρινάκη!

►Υποκριτής! Υβρις Τσίπρα! Παίζει τώρα και με τα θεία

►Αξιος και Ελπιδοφόρος για την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής!

►Λάρισα: Περίεργη ανατροπή στην υπόθεση με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

►«Αρχηγική» επίθεση από τον Σαμαρά στον Τσίπρα

►Παραμιλούν στη Βρετανία με το Κόμμα του Brexit!

 

Βρέχει χρήμα στον δρόμο για τις κάλπες

Ρεπορτάζ
Στέλιος Κράλογλου

Μπαράζ πληρωμών, άνω του 1 δισ., προγραμματίζεται λίγο πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου για εκατομμύρια συνταξιούχους και δικαιούχους επιδομάτων.

Για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία (όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις), η κυβέρνηση «σπάει τον κουμπαρά» και ετοιμάζεται να δώσει... χρήμα στον λαό! Προκειμένου να ξεχαστούν οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού στο κότερο αλλά και η σκληρή καθημερινότητα με τους απανωτούς φόρους και τα χαράτσια, η κυβέρνηση θα «τα δώσει όλα» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ώστε (όλως... συμπτωματικώς) οι πολίτες να πάνε στην κάλπη με «γεμάτες τσέπες». Η «βροχή πληρωμών» θα αρχίσει στις 20 Μαΐου, όταν δηλαδή πιστωθεί (αυτόματα, χωρίς αίτηση) η 13η σύνταξή. Τα «έκτακτα καιρικά φαινόμενα» με τις βροχές πληρωμών θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα με την καταβολή του επιδόματος τεκνών, την επιδότηση ενοικίου και τα προνοιακά επιδόματα.

Το «γλυκό» θα «δέσει» στο τέλος Μαΐου, όταν είναι προγραμματισμένη να αρχίσει η πληρωμή των συντάξεων Ιουνίου. Αναλυτικότερα:
13η σύνταξη: Οπως ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, η 13η σύνταξη θα καταβληθεί στις 20 Μαΐου. Θα είναι ακατάσχετη, ενώ θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη, με την πρόβλεψη να συμψηφιστούν τυχόν διαφορές μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Οσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους. Τα ποσά της 13 σύνταξης υπολογίζονται ως εξής:
• Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ δικαιούνται το 100% της σύνταξής τους.
• Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη από 501 έως 600 ευρώ δικαιούνται το 70% της σύνταξής τους (δηλαδή μεικτά ποσά από 350 ευρώ έως 420 ευρώ).
• Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη από 601 έως 1.000 ευρώ δικαιούνται το 50% της σύνταξής τους (δηλαδή μεικτά ποσά από 300 ευρώ έως 500 ευρώ).
• Οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ δικαιούνται το 30% της σύνταξής τους (δηλαδή μεικτά ποσά από 300 ευρώ).

Επίδομα παιδιού (2η δόση): Tο διήμερο 23-24 Μαΐου ή το αργότερο έως την Τρίτη 28 του μηνός προγραμματίζεται να γίνει η καταβολή της συγκεκριμένης ενισχυμένης (153.400.000 ευρώ) στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα.

Επίδομα ενοικίου 2019: Στις 22 ή στις 23 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή της μηνιαίας δόσης του επιδόματος ενοικίου. Το ποσό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά τον προηγούμενο μήνα καταβλήθηκαν 82.461.054,80 ευρώ σε 177.638 δικαιούχους. Την εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου εφόσον οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν εντός του Απριλίου.

ΟΠΕΚΑ - Προνοιακά επιδόματα: Το αργότερο έως τις 24 Μαΐου αναμένεται να καταβληθούν συνολικά 52.000.000 ευρώ για τα προνοιακά επιδόματα σε άτομα με αναπηρία.
Επίσης, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, την Τρίτη 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τον Μάιο του 2019.

Τέλος, την Πέμπτη 30 Μαΐου θα αρχίσει η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου. Συγκεκριμένα:
• Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019.
• Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 3 Ιουνίου 2019.
• Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019.
• Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019.