Ονομάζομαι Μήτσος

Χαρτί πολυτελείας, συνήθως 4σέλιδο. Φωτογραφίες του Μήτσου με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Άλλη φωτογραφία, με τον ίδιο τον Μήτσο, μπροστά σ΄ ένα γραφείο με υπολογιστή, να κάνει ότι γράφει. Άλλη φωτογραφία (πιθανώς) να παίζει μπάλα σ’ ένα χωματόδρομο. Και στην πίσω σελίδα φωτογραφία του Μήτσου με τον αρχηγό του, σε θερμή χειραψία. Στην πρώτη σελίδα, μεγάλη φωτογραφία του Μήτσου χαμογελαστού, και από κάτω: «Μήτσος. Ένας από σας που ξέρει, θέλει και μπορεί».

            Στο σαλόνι (σελίδες 2 και 3) το πλούσιο βιογραφικό του Μήτσου: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο (1) Ο πατέρας μου, ήταν μπαλωματής στη  (2) και η μητέρα μου ξενόπλενε  (3). Από μικρός ρίχτηκα στη βιοπάλη, για ένα κομμάτι ψωμί. Το πρωί πούλαγα εφημερίδες (κατά προτίμηση τον ‘’Ριζοσπάστη’’) μέσα στο χιόνι και το λιοπύρι.  Το απόγευμα δούλευα λούστρος και είχα στήσει το κασελάκι μου έξω από το (4).  Το βράδυ γύριζα στα νυχτερινά κέντρα και πούλαγα… (5).  Τελείωσα με χίλιες δυο στερήσεις το νυχτερινό γυμνάσιο και μετά φοίτησε σε τεχνική σχολή, όπου σπούδασα (6). Παντρεύτηκα την γνωστή (7) Μαίρη Τάδε, που εργάζεται στο Δήμο μας. Μετά συνάντησα τον Δημήτρη (8), με τον οποίο από τότε με συνδέει μια στενή και μακρόχρονη φιλία. Εργάστηκα δίπλα του (9) στην ΔΑΠΑΣ (Δημοτική Αρχή Αδεσπότων Σκύλων), στον ΔΗΣΧΕΠΡΟΤΟΥΑΝΑ (Δημοτικό Σχεδιασμό και προγραμματισμό τουριστικής ανάπτυξης), στην ΚΟΙΝΑΡΑΝΑΞΣΥΝ  (Κοινωνική αρωγή αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας) και ΕΣΥΜΛΑΘΔΗΜΠΟΛ  (Επιτροπή συμπαράστασης λαθρομεταναστών δημοκρατικών πολιτών) του Δήμου. Η Επιτροπή αργότερα άλλαξε όνομα και έγινε ΕΣΥΜΜΕΤΔΗΜΠΟΛ (το ΛΑΘ έγινε ΜΕΤ). Επίσης συμμετείχα σε πολλές επιτροπές του Δήμου μας (Ειρήνης, Μαμάδες (10),  Παιδείας, Ελευθερίας κ.λπ).

            Αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο σας στις προσεχείς πολύ κρίσιμες προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, επειδή θέλω να βοηθήσω να δημιουργήσουμε ένα Δήμο γεμάτο δύναμη, ελπίδα και προοπτική.

 Γιατί όλα μπορούν να αλλάξουν.

          Γιατί αξίζουμε το καλύτερο.

                  Γιατί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα.

                          Γιατί να μπορούνε τα παιδιά μας να χαμογελάνε. (…και αν εκλεγούμε θα χαμογελάμε εμείς (11).

Αυτό αγαπημένοι φίλοι, είναι ένα προσχέδιο προεκλογικού φυλλαδίου, προσφορά της στήλης στους αναγνώστε της, οι οποίοι σκοπεύουν να εκτεθούν στις προσεχείς εκλογές. Χρησιμοποιώντας αυτό ως οδηγό, φτιάχνετε ένα προεκλογικό φυλλάδιο μέγκλα.

Ακόμη μπορείτε να βάλετε και μερικές σάλτσες όπως: «Αγαπάω τη γειτονιά μου και έχω κάψα να την βοηθήσω». «Ξέρω τα προβλήματα ια ξέρω τις λύσεις τους». «Ένας κούκος, δεν φέρνει την Άνοιξη, ένας Μήτσος όμως, ΝΑΙ». «Από Δευτέρα σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά». «Φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι, μα με το Μήτσο όλα θα πάνε κατ’ ευχήν». «Κίτσος, μίνι και σουβλάκι». Αυτό το τελευταίο καλύτερα να το αποφύγετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως. Επειδή το προτεινόμενο φυλλάδιο είναι για πάσα χρήση, να μη κάνετε λάθη, γι’ αυτό κρίνονται απαραίτητες οι παρακάτω διευκρινίσεις:

(1): Βάζουμε την συνοικία μας ή το προάστιο μας. Π.χ. Αιγάλεω, Περιστέρι κ.λπ.

(2) – (3): Η γειτονιά που δούλευε ο πατέρας και η μητέρα μας. Προτιμότερο να βάλουμε την πιο υποβαθμισμένη της συνοικίας, π.χ. «Γουρουνόρεμα», «σφαγεία», αν φυσικά υπάρχουν. Αν όχι βάλτε «στην άκρη της συνοικίας». Άκρη πάντα θα υπάρχει στην συνοικία. Το ότι δεν θα υπάρχει άκρη σ’ αυτά που γράφετε, λίγο το κακό και ποιός θα το καταλάβει.

(4): Προσοχή εδώ! Μη βάλετε όλοι «ταχυδρομείο», διότι μπορεί να μην υπάρχει. Βάλτε π.χ. «Μπροστά απ’ το μπακάλικο του κυρ Ανέστη» και τρέχα γύρευε ποιος θα το ξέρει.

(5): Αν πρόκειται περί «Μήτσου», τα τσιγάρα είναι καλά. Αν όμως η υποψηφία είναι θηλυκού γένους, τότε να προτιμήσετε τα λουλούδια, πάντα σε νυχτερινό κέντρο, όπως η Κατερίνα Βασιλάκου στο «Της μιάς δραχμής τα γιασεμιά».

(6):  Βάζετε όποια τέχνη θέλετε. Πιασάρικες είναι του υδραυλικού και του ηλεκτρολόγου. Τόπε και ο Κούλης.

(7): Προσοχή καλό είναι να την βάλετε να κατάγεται από τον Δήμο στον οποίο εκτίθεστε. Νομίζετε ότι θα ψάξει κανένας να βρει την αλήθεια;

(8) – (9): Εδώ μπαίνει ο επικεφαλής του Συνδυασμού.

(10): Το όνομα του Προαστίου.

(11): Αυτό αφήστε το καλύτερα.

Με την πεποίθηση ότι αρκετά, βοήθησα εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα