Πύρινο σαββατόβραδο πάλι στην Αθήνα

Μάχες έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντιεξουσιαστές, που επιτέθηκαν με μολότοφΕπεισοδιακό ήταν, ακόμη μία φορά, το σαββατόβραδο στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο αυτή τη φορά κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές έβαλαν στο στόχαστρό τους και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Μάλιστα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά προσαγωγές, ενώ μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και ο γιος του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση των επιθέσεων των αντιεξουσιαστών, μετά την απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση άδειας και το ενδεχόμενο επιδείνωσης της υγείας του από τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας.

Κατά των ΜΑΤ

Συγκεκριμένα, περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η περιοχή μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά.

Υλικές ζημιές υπέστησαν κάποια παρκαρισμένα στο σημείο αυτοκίνητα, ενώ οι Αρχές προσήγαγαν επτά άτομα, ανάμεσά τους και ο γιος του Νίκου Βούτση. Ολοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους. Αξίζει να σημειωθεί πως συνεργάτες του προέδρου της Βουλής σχολίασαν πως ο γιος του δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο και τον χρόνο των επεισοδίων, γι’ αυτό και δεν υπήρξε καμία κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εναντίον των γραφείων του, τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υποκόσμου».

Και στα Εξάρχεια

Νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου είχε γίνει επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ και στην οδό Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια.

Χθες το μεσημέρι ομάδα περίπου 20 ατόμων πραγματοποίησε επίθεση κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Ζαΐμη, όπου μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας έκαναν περιπολία. Οι αναρχικοί τούς επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα