Υποτροφίες από Σαββίδη

Ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού ταμείου για τους φοιτητές της Εδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘΔημιουργούμε ειδικό ταμείο για υποτροφίες σε διακεκριμένους φοιτητές της Εδρας Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα κατασκευαστεί ένα υπαίθριο πάρκο ποντιακού μουσείου στην Καλαμαριά»!

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης στη διάρκεια των εγκαινίων του Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών, που έγιναν χθες το απόγευμα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

«Ας κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και ας δημιουργήσουμε, ας διπλασιάσουμε, τριπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την εκπλήρωση του χρέους μας. Ομως η εκδίκηση, το μίσος και η πικρία ας μείνουν στο παρελθόν. Ολος ο πόνος και η θλίψη μας πρέπει σήμερα να μετατραπούν σε μια επιστημονική – εκπαιδευτική αποστολή του ποντιακού λαού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαββίδης.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι το κέντρο είναι η λογική συνέχεια της δραστηριότητας της Εδρας Ποντιακών Σπουδών, που ιδρύθηκε προ διετίας στο ΑΠΘ και κατέδειξε ξεκάθαρα τη σημασία της και την ανάγκη ύπαρξής της στον επιστημονικό κόσμο. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι θα υλοποιηθεί παγκόσμια έρευνα για την ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του Πόντου. Ανακοίνωσε δε την εκπόνηση μιας μελέτης για τον ρόλο και τη θέση του Ποντιακού Ελληνισμού στην παγκόσμια πολιτιστική διαδικασία, καθώς και στη διαμόρφωση του ελληνικού κράτους.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε μετά το πέρας των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Η Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι συνέπειές της (1908-1923)».

Στο υπόγειο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ θα δημιουργηθεί ένας χώρος, όπου θα τοποθετηθούν όλα τα αρχεία του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας, τόσο τα έγγραφα και οι χάρτες όσο και η ψηφιακή απεικόνιση, προκειμένου να ενημερώνονται οι καθηγητές και οι φοιτητές των Ποντιακών Σπουδών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα