Τα «άπλυτα» του Ερντογάν στη φόρα από τον Ιμάμογλου

Ο νικητής της Πόλης σηκώνει το γάντι στον «σουλτάνο», καθώς διαπίστωσε  όργιο κακοδιαχείρισης στον δήμο!Από τη 
Νεκταρία Καρακώστα

Δεκαεπτά μέρες στον δήμο της Κωνσταντινούπολης ήταν αρκετές ώστε ο νικητής της αναμέτρησης της 31ης Μαρτίου, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (ΑΚΡ) Εκρέμ Ιμάμογλου, να διαπιστώσει τον χορό σκανδάλων και παρατυπιών στον μεγαλύτερο δήμο της Τουρκίας – γεγονός που εν μέρει εξηγεί και τη «μανία» Ερντογάν να μη χάσει το κυβερνών κόμμα τον έλεγχο της Πόλης.

Το κόμμα Ερντογάν είχε τον έλεγχο του μεγαλύτερου δήμου της χώρας ανελλιπώς 25 ολόκληρα χρόνια, καθώς και ο ίδιος ο «σουλτάνος» είχε διατελέσει δήμαρχός της, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η επιμονή του να διατηρήσει τον έλεγχο του συγκεκριμένου δήμου, ζητώντας ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, δεν έγινε μόνο για λόγους πρεστίζ.

Στο σύντομο διάστημα της παραμονής του στον δημαρχιακό θώκο ο Ιμάμογλου διαπίστωσε ότι εκατομμύρια λίρες δαπανώνται για σπίτια αξιωματούχων του δήμου και πως ο εκάστοτε δήμαρχος έχει στη διάθεσή του δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, την ώρα που οι προϋπολογισμοί της αυτοδιοίκησης βρίσκονται στο κόκκινο και ο δήμος είναι πνιγμένος στα χρέη – τα χρέη του δήμου που έχει προϋπολογισμό 20 δισεκατομμυρίων λιρών αγγίζουν τα 26 δισεκατομμύρια λίρες!

Σε ιδιώτες!

Από τα 20 δισ. του προϋπολογισμού, ποσοστό 60% διαχειρίζονται 28 ιδιωτικές εταιρίες που ανήκουν σε συμμάχους ή υποστηρικτές του Ερντογάν, με ελάχιστη διαφάνεια, πρόσθεσε ο Ιμάμογλου. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «ως επιχειρηματίας μπορώ, με το που μπαίνω σε μια επιχείρηση, να διαπιστώσω αν σπαταλιέται χρήμα».

Ο Ιμάμογλου σκοπεύει να κάνει σημαία στην προεκλογική εκστρατεία του όσα σκανδαλώδη διαπίστωσε στον δήμο της Κωνσταντινούπολης και υπόσχεται σε 45 μέρες να επιστρέψει στον δημαρχιακό θώκο.

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν απέρριψε χθες τις φωνές που ακούστηκαν από κάθε μεριά του πλανήτη για την ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, διαβεβαιώνοντας ότι οι Τούρκοι «δεν θα υποκύψουν στις απειλές».

«Η Τουρκία είναι μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη και δημοκρατική χώρα που πιστεύει στο κράτος δικαίου. Δεν δέχεται τις εντολές κανενός» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας πως η χώρα του δεν δέχεται μαθήματα από κράτη που παρέχουν άσυλο σε καθεστώτα δολοφόνων, σε μια αναφορά που είχε στόχο το Ισραήλ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα