ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ Η ΨΗΦΟΣ

Απάντηση από τους πολίτες για τα ψέματα του ΜαξίμουΑπό τη
Θάλεια Χούντα*

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ολοκλήρωσε μία τετραετία αναίμακτη από πλευράς πλειοψηφίας -χάρη στον Π. Καμμένο, για να μην ξεχνάμε-, θα έρθει πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη λαϊκή εντολή και θα δρέψει τους καρπούς όλων όσα υποσχέθηκε και, αντιστοίχως, όλων όσα έπραξε. Οποιαδήποτε δε σύγκριση, έστω και πρόχειρη, των προεκλογικών και των κυβερνητικών ενεργειών θα καταδείξει τη χαώδη διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την κοροϊδία και τον εμπαιγμό του κόσμου.

Οι μέχρι σήμερα σίγουρες εκλογικές δοκιμασίες σε δήμους, περιφέρειες και Ευρωβουλή, σύμφωνα με όσα συζητούνται αλλά και με όλες τις δημοσκοπήσεις, θα αποτελέσουν την απαρχή του τέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτών που τον στήριξαν (βλ. ΑΝ.ΕΛ. ή μεμονωμένους βουλευτές). Πρωτίστως, είναι σίγουρο ότι οι ψηφοφόροι θα «επιβραβεύσουν» αυτούς τους πρόθυμους τρίτους και κανένας τους δεν θα δει την πόρτα της εισόδου σε Ευρωβουλή ή δήμους.

Και αυτό γιατί υπάρχουν δύο γεγονότα που τους έχουν στιγματίσει στην κοινή γνώμη: Πρώτον, ότι για την «καρέκλα» ενέδωσαν σε όλα και, δεύτερον, ότι για την «καρέκλα» ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τους υποψηφίους που στηρίζει στο δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο να καταποντίζονται, ενώ στην Ευρωβουλή προσπαθεί εναγωνίως να περιορίσει τη σίγουρη ήττα. Ακόμα και αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στη γνωστή τακτική του της αλλοίωσης της πραγματικότητας και προσπαθεί να παρουσιάσει σαν «νίκη» την ήττα του, αλλά με προσδοκώμενη μικρή διαφορά. Αρνούνται να κατανοήσουν ότι ο κόσμος τούς κατάλαβε και δεν τους στηρίζει.

Η λέξη «ψέμα» πλέον ακολουθεί σαν άμεση συνοδευτική οποιαδήποτε κυβερνητική εξαγγελία και μόνο γέλωτα προκαλούν οι απέλπιδες προσπάθειες διαστρεβλώσεως όσων βιώνουμε οι πολίτες. Γιατί οι κυβερνώντες σίγουρα δεν βιώνουν τα ίδια με όλους εμάς τους υπολοίπους, αφού η χλιδή και οι παροχές της εξουσίας απέχουν έτη φωτός από την καθημερινότητα του πολίτη. Γνωρίζει μήπως ο πρωθυπουργός πόσο κοστίζει ένα καρβέλι ψωμί ή το εισιτήριο στο μετρό;

Τ ις μέρες που έρχονται πολλά θα δούμε και ακόμη περισσότερα θα ακούσουμε. Πρέπει όμως να είμαστε προσηλωμένοι μόνο σε όσα βιώσαμε αυτή την τετραετία και αυτά θα αποτελέσουν τον καλύτερο και ασφαλέστερο οδηγό των επιλογών μας.

Η ψήφος μας πρέπει να είναι συνειδητή και επιλεκτική πρωτίστως, γιατί οι επιλογές μας θα μας ακολουθούν. Η μετάφραση της ψήφου μας σε «τιμωρητική» αποτελεί ακόμη ένα πολιτικό παιχνίδι μειώσεώς μας ως πολιτών και αυτό γιατί αρνούνται να δεχτούν τις ευθείες επιλογές μας.

*Δημοσιογράφος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα