Βόμβα Αδωνη για κατάργηση της 13ης σύνταξης!

Ο γνωστός αντιπρόεδρος με δική του γραμμή προκαλεί και νέες δυσκολίες στον ΚυριάκοΗ προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να λειάνει τις γωνίες της τοποθέτησής του για το «εφταήμερο» και για τη 13η σύνταξη σκόνταψε στον Αδωνι Γεωργιάδη, που έδωσε κλοτσιά στην καρδάρα με το γάλα, καθώς προανήγγειλε ευθέως την περικοπή της 13ης σύνταξης με μια σοκαριστική δήλωσή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης: «Λένε ότι δεν εγγυάστε πως θα συνεχίσετε να δίνετε τη 13η σύνταξη». Και απάντησε αφοπλιστικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.: «Ασφαλώς και δεν εγγυόμαστε να δίνουμε αυτό το προεκλογικό επίδομα του κ. Τσίπρα»! 

Πρόσθεσε, πάντως, ο κ. Γεωργιάδης ότι «η 13η σύνταξη είναι μόνο στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι η Ν.Δ. θα λάβει μέτρα για να τρέξει η οικονομία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, προκειμένου να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Το εξωφρενικό είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι η εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων πρέπει να γίνεται α λα καρτ.

Για τις Πρέσπες λέει ότι η συμφωνία δεν γίνεται να ακυρωθεί, ενώ για τη 13η σύνταξη υποστηρίζει το αντίθετο. Με τη δήλωσή του αυτή ο Αδωνις Γεωργιάδης δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χθες το πρωί περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της Καλλιθέας και συνομιλώντας με συνταξιούχους επέμεινε ότι δεν πρόκειται για 13η σύνταξη, αλλά για ψηφοθηρικό επίδομα του κ. Τσίπρα, το οποίο χαρακτήρισε «καλοδεχούμενο». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «η 12η σύνταξη κινδυνεύει, όχι η 13η που δήθεν δίνει ο κ. Τσίπρας».

«Αθλιότητα»

Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το «εφταήμερο», καταλογίζοντας «αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ» περί «δήθεν εφταήμερης εργασίας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα για να αποφύγει την εκλογική συντριβή του.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δίνει ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του κατά τη συνέντευξη Τύπου, «οι εργαζόμενοι στην εταιρία που αναφέρθηκα δουλεύουν κανονικά πενθήμερο και αντί 40 ώρες την εβδομάδα, 37 με καλύτερες απολαβές. Και είναι τόσο απελπισμένα ψεύτης ο κ. Τσίπρας, που καταγγέλλει μια σύμβαση που η δική του κυβέρνηση ενέκρινε, σε μια εταιρία που ο ίδιος επισκέφθηκε».

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι αυτό που εννοούσε είναι η εφταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και όχι η εφταήμερη εργασία των εργαζομένων, και παραπέμπει στην επιχειρησιακή σύμβαση της εταιρίας Παπαστράτος που έκανε δεκτή η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

«Ομαδικά πυρά» για τις επτά ημέρες εργασίας

Βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε η καθ’ όλα ατυχής αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επταήμερη εργασία, καθώς το κυβερνών κόμμα βρήκε την ευκαιρία να αντεπιτεθεί εξαπολύοντας ομαδικά πυρά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο τη Ν.Δ. «Ο άνθρωπος έχει χάσει τον έλεγχο και το μέτρο» σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για επιστροφή στον «Μεσαίωνα».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη φράση του προέδρου της Ν.Δ. ότι στην περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση χάσει στις ευρωεκλογές θα πρέπει να προκηρύξει εθνικές εκλογές, εκτίμησε ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό να χάσει ο κ. Μητσοτάκης τις εκλογές, αφού βλέπει τη διαφορά να μειώνεται». Σε αυτή τη λογική κάλεσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης «να παραμείνει μέχρι τις εθνικές εκλογές στη θέση του, ώστε να πιει το ποτήρι μέχρι τέλους».

Σεξισμός

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σεξισμό, με αφορμή μια άλλη ατάκα του στη διακαναλική, όταν είπε ότι οι γυναίκες μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι, αναφερόμενος στις ραγδαίες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον χώρο της εργασίας. «Πέρα από τις προφανείς σεξιστικές συνδηλώσεις (γιατί άραγε μόνο οι γυναίκες;), η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση και με όλα όσα διεκδίκησαν και πέτυχαν το γυναικείο και το εργατικό κίνημα τις προηγούμενες δεκαετίες» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του συνήθως ήπιου Νίκου Φίλη. «Το “όραμα” του κ. Μητσοτάκη είναι ο “καλωδιωμένος” εργαζόμενος. Η αλαζονεία και η αμφισβήτηση κοινωνικών δικαιωμάτων προκαλεί θυμό στους πολίτες. Ξαναζούμε μέρες του 2015» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε για την επταήμερη εργασία: «Είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι εννοούσε “7ήμερη λειτουργία” και όχι “7ήμερη εργασία”. Αυτό είναι το όραμά μας για την εργασία; Είναι, μήπως, κάτι τέτοιο “καινοφανές”, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Μητσοτάκης; Μήπως, λοιπόν, το “καινοφανές” είναι η αμφισβήτηση του 5ήμερου και της αργίας;»

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα