Μήνυμα στον Ερντογάν από την Απαγορευμένη Πόλη!

Ο Παυλόπουλος μίλησε για λύσεις σε Κύπρο-ΑΟΖ με βάση το Διεθνές ΔίκαιοΤην ανάγκη εξεύρεσης μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, χωρίς την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα. 

Ο κ. Παυλόπουλος έθεσε στον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Λι Ζαντσού τα εθνικά θέματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό. Επισήμανε μάλιστα, μεταξύ άλλων, την υποστήριξή του στα δικαιώματα της κυπριακής ΑΟΖ, πάντα με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που υπεγράφη το 1982 στο Μοντέγκο Μπέι της Τζαμάικας.

Επίσκεψη

Στη διάρκεια του ταξιδιού του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Απαγορευμένη Πόλη, από όπου υπογράμμισε την αξία του διαλόγου των πολιτισμών. Τόνισε, μάλιστα, ότι εκεί φιλοξενήθηκε ο περίφημος μηχανισμός των Αντικυθήρων και ως αντιχάρισμα φιλοξενήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης η έκθεση των διαμερισμάτων του αυτοκράτορα Τσιανγκ Λονγκ, η οποία πρώτη φορά απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην αδήριτη ανάγκη του διαλόγου των πολιτισμών, ο οποίος, όπως είπε, είναι «η βάση της ειρηνικής συνύπαρξης και της ειρηνικής συνδημιουργίας, κάτι το οποίο το έχουμε ανάγκη όλοι μας και εμείς οι Ελληνες πολύ περισσότερο, διότι, εκτός από τη δική μας κληρονομιά, ξέρουμε πολύ καλά πως εκπροσωπούμε την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και ιδίως την πολιτιστική κληρονομιά της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε και το Executive Briefing Center της Huawei στο Πεκίνο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρώτο αντιπρόεδρο και τους εκπροσώπους της εταιρίας. Εκεί ενημερώθηκε για όλες τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις του κινεζικού κολοσσού, αλλά και συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε τομείς, όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμήν του Ελληνα Προέδρου και με τη δέσμευση ότι τα δύο έθνη θα συνεχίσουν τη γόνιμη συνεργασία τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα