Ψέματα Πολάκη στις καθαρίστριες

Οδηγούνται σε απόλυση υπάλληλοι του ΔρομοκαΐτειουΣκηνές έστησαν χθες έξω από το υπουργείο Υγείας οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, με βασικό αίτημα την παράταση των συμβάσεών τους. 

Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να δείξουν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν μέχρι να δοθεί λύση στο ζήτημά τους. Πρόσφατα ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε για την παράταση του χρόνου εργασίας τους, όμως, όπως καταγγέλλουν οι καθαρίστριες, αθέτησε την υπόσχεσή του.

Εκτός από τις σκηνές, οι συγκεντρωμένες τοποθέτησαν ένα πανό με σύνθημα «Κούνεβα, πού είσαι; Ελα στον αγώνα. Τα κίτρινα γάντια χάνουν τη δουλειά τους», με φωτογραφίες του πρωθυπουργού να κάθεται σε θρόνο και αντίστοιχα δίπλα τον υπ. Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον Παύλο Πολάκη και την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Στο πλευρό των καθαριστριών βρέθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οταν έφτασε ο κ. Πολάκης οι καθαρίστριες τον υποδέχτηκαν με έντονες αποδοκιμασίες. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έκανε παρατήρηση στον αναπληρωτή υπουργό ζητώντας του να κατεβάσει τη μοτοσικλέτα του από το πεζοδρόμιο, όπου την είχε παρκάρει, για να μην εμποδίζει τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία.

Παράλληλα, του ζήτησε να πάρει την ντουντούκα και να απευθυνθεί στις καθαρίστριες, ώστε να τους πει τι θα γίνει με το θέμα των συμβάσεων. Ωστόσο, εκείνος μπήκε στο κτίριο χωρίς να απαντήσει στους συγκεντρωμένους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα