Eurovision: Φουλ για τελικό

Φαβορί για πρόκριση (απόψε στο Τελ Αβίβ) η Κατερίνα Ντούσκα με το «Better love»Από τη
Μαρία Ανδρέου

Τα προγνωστικά μάς θέλουν στον τελικό της Eurovision στο Τελ Αβίβ το Σάββατο 18 Μαΐου και μάλιστα στη χρυσή δεκάδα μαζί με την Ολλανδία, τη Ρωσία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Κύπρο! Η Κατερίνα Ντούσκα με το τραγούδι «Better love», το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 64ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, έχει κλέψει τις εντυπώσεις και σύμφωνα με τα διεθνή σάιτ είναι ήδη ένα από τα φαβορί! Μάλιστα, οι εταιρίες στοιχημάτων τη βλέπουν να περνά στη δεύτερη θέση στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί απόψε και θα προβληθεί στην ΕΡΤ2 στις 10 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι η Τάμτα, που εκπροσωπεί το νησί της Αφροδίτης με το τραγούδι «Replay», θα ανοίξει φέτος τη Eurovision! Κι αυτό γιατί η Κύπρος θα εμφανιστεί πρώτη στον αποψινό πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, ενώ η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better love» θα βγει στη σκηνή προτελευταία, δηλαδή δέκατη έκτη. Η γενική αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι η Τάμτα με το «Replay» θα περάσει στον τελικό του διαγωνισμού στην έβδομη θέση και η Κατερίνα Ντούσκα στην όγδοη. Οπως ήδη γράφουν τα ξένα ΜΜΕ, ο πρώτος ημιτελικός δεν είναι αυτός που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους τηλεθεατές, καθώς τα περισσότερα τραγούδια χαρακτηρίζονται αδιάφορα. Απόψε το βράδυ μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο θα διαγωνιστούν η Σλοβενία, η Λευκορωσία, η Τσεχία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η Φινλανδία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Εσθονία, η Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, η Ισλανδία, η Γεωργία, η Αυστραλία, το Βέλγιο και η Ουκρανία.

Ο δεύτερος ημιτελικός, την Πέμπτη 16 Μαΐου, που θα προβληθεί την ίδια ώρα στο ίδιο κανάλι και στον οποίο θα διαγωνιστούν οι Αρμενία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Ελβετία, Λετονία, Ρουμανία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Κροατία, Μάλτα, Λιθουανία, Ρωσία, Αλβανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Σκόπια και Αζερμπαϊτζάν, φιλοξενεί ουσιαστικά τα πιο ωραία τραγούδια της φετινής Eurovision. Μάλιστα, δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τον διαγωνισμό λένε ότι από τα 41 τραγούδια που θα εμφανιστούν συνολικά στο Ισραήλ τα 10 αξίζουν και έχουν όμορφη μελωδία, στίχο και σκηνική παρουσία. Πάντως, οι δύο πρόβες που έχουν κάνει έως σήμερα η Κατερίνα Ντούσκα και η Τάμτα έχουν τρελάνει τους Eurofuns και έχουν γεννήσει μεγάλες προσδοκίες.

Οσον αφορά το ελληνικό τραγούδι «Better love», το οποίο έγραψε η Κατερίνα Ντούσκα μαζί με τους Leon of Athens και David Sneddon, πρόκειται για ένα pop song. Την τραγουδίστρια πλαισιώνουν οι χορεύτριες Δήμητρα Βλάχου και Φάνια Γρηγορίου, στα φωνητικά θα έχει τρεις τραγουδίστριες, τις Ευγενία Λιάκου, Ελένη Παζαντίδου και Ερασμία Μαρκίδη, ενώ τη χορογραφία έχει αναλάβει η Ιωάννα Τουμπακάρη. Το ρούχο της έχει επιμεληθεί η Εφη Γούση.

Τα στοιχήματα

Για το τραγούδι της Τάμτα «Replay» υπεύθυνη σκηνικής παρουσίας είναι η χορογράφος από τη Σουηδία Sacha Jean Baptiste. H τραγουδίστρια θα πλαισιώνεται από τέσσερις χορευτές.

Ο τελικός θα προβληθεί και αυτός από την ΕΡΤ2, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 22.00, από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ. Και τους ημιτελικούς και τον τελικό θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου.

Να σημειωθεί ότι οι στοιχηματικές σελίδες βλέπουν τον Ολλανδό Ντάνκαν Λόρενς με το τραγούδι «Acarde» να παίρνει την πρωτιά, ενώ την ίδια πιθανότητα έχουν η Ρωσία με το «Scream» και τον Σεργκέι Λαζάρεφ, καθώς και η Ελβετία με τον Luve Hanni και το τραγούδι «She got me». Η μεγάλη έκπληξη της φετινής Eurovision θα είναι η γκεστ εμφάνιση της βασίλισσας της ποπ Madonna, η οποία θα τραγουδήσει δύο κομμάτια, λαμβάνοντας για τη συμμετοχή της το αστρονομικό ποσό του 1.450.000 ευρώ. Το ένα από τα δύο τραγούδια που θα ερμηνεύσει θα είναι το «Like a prayer». Την παρουσίαση του διαγωνισμού θα αναλάβουν, μεταξύ άλλων, το τοπ μόντελ Μπαρ Ραφαέλι, ο Ερέζ Ταλ, ο Ασί Αζάρ και η Λούσι Αγιούμπ.

Με άρωμα Ελλάδας η φετινή διοργάνωση

 Αυτή η Eurovision θα έχει πολύ άρωμα Ελλάδας! Μέχρι και η φλογερή Ελένη Φουρέιρα θα βρεθεί στο Τελ Αβίβ για να βάλει «Fuego» στη σκηνή της Eurovision!  Πώς, όμως, «νομιμοποιείται» η κάθοδος της Ελένης Φουρέιρα στο Ισραήλ και στη Eurovision 2019; Οι διοργανωτές του διαγωνισμού αποφάσισαν οι νικητές από τα προηγούμενα χρόνια να συνεργαστούν επί σκηνής στον τελικό του διαγωνισμού για τη μετάδοση ενός φαντασμαγορικού σόου. Με αυτό το σκεπτικό θα φωνάξουν και την Ελένη Φουρέιρα, η οποία μπορεί να μην κέρδισε την πρώτη θέση, ωστόσο στην Ευρώπη όλοι τη θεωρούν την ουσιαστική νικήτρια και την καλούν σε όλες τις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις. Και ποιοι Ελληνες θα βρεθούν στο Ισραήλ; Ο Ρώσος τραγουδιστής Sergey Lazarev, ο οποίος θα εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά τη χώρα του στον διαγωνισμό, λέγεται ότι πήρε τις συμβουλές του φίλου του χορογράφου Φωκά Ευαγγελινού. Μάλιστα, τη σύνθεση του τραγουδιού έκανε ο Δημήτρης Κοντόπουλος. Επίσης, ο Ελληνας συνθέτης Γεώργιος Καλπακίδης έδωσε τα φώτα του στην τραγουδίστρια της Μολδαβίας Anna Odabescu για το τραγούδι «Stay».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα