Στη Νέα Σμύρνη οι κάρες των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Στην Αττική φιλοξενούνται για πρώτη φορά οι τίμιες κάρες των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης, οι οποίες φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Ορους Τις τίμιες κάρες -τις οποίες κόμισε ο ιερομόναχος Νικόλαος- υποδέχτηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Σμύρνη ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, εκπρόσωποι Αρχών, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Οι τίμιες κάρες των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης θα παραμείνουν στη Νέα Σμύρνη μέχρι τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ενώ ο ιερός ναός θα είναι καθημερινά ανοιχτός από τις 07.00 έως τις 21.30. Στο διάστημα αυτό, εκτός από τις ιερές ακολουθίες, θα πραγματοποιηθούν συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής και έκθεση χριστιανικού βιβλίου.

Το περασμένο Σάββατο τελέσθηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Νέας Σμύρνης, με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του ιερού ναού πρεσβυτέρου π. Δημητρίου Τσουρού, του συνεφημέριου του πρωτοπρεσβύτερου π. Αντωνίου Στασαρέκου και πλειάδας ιερέων και ιεροδιακόνων.

Ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντελεήμονος του Αγίου Ορους για την άδεια της κομίσεως των τιμίων καρών στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης και τους ιερομονάχους Νικόλαο και Ζωσιμά για τη μεταφορά τους.

«Η Θεότητα του Κυρίου δεν διαχωρίζεται από το σώμα το οποίο προσέλαβε κατά την τριήμερο ταφή, έτσι ακριβώς και η χάρη που προσέλαβαν από τον Θεό οι αθλητές της πίστεως εξακολουθεί να παραμένει και μετά την κοίμησή τους και μαζί με τα λείψανά τους. Ετσι, βλέπουμε λείψανα αγίων να θαυματουργούν, να αναβλύζουν μύρο, να επιτελούν θαύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα