Πυρά στον Κυριάκο σε άδεια πλατεία!

Λιγοστός ο κόσμος στη συγκέντρωση του Αιγάλεω, όπου ο Τσίπρας προσπάθησε να ταυτίσει τον Μητσοτάκη με τις ελίτΔεν ήταν τυχαίο που στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη ένας νέος που θέλει να γίνει ψυκτικός είναι από το Περιστέρι και όχι από την Εκάλη ή την Πολιτεία ή το Πανόραμα της Βούλας». Με αυτήν τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το Αιγάλεω, μια λαϊκή περιοχή σε γενικές γραμμές, σε μια ανοιχτή συγκέντρωση όμως, η οποία ήταν κατά πολύ κατώτερη των προσδοκιών των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλατεία Εσταυρωμένου ήταν ουσιαστικά άδεια από κόσμο, καθώς ο όγκος των συγκεντρωμένων περιοριζόταν μερικά μέτρα περιμετρικά της εξέδρας απ’ όπου μίλησε ο πρωθυπουργός, με σειρές από καρέκλες να καταλαμβάνουν τον χώρο. Εκεί ο κ. Τσίπρας ξεδίπλωσε το κεντρικό αφήγημά του για την Ελλάδα των πολλών που εκπροσωπεί ο ίδιος και το κόμμα του απέναντι στην Ελλάδα των ελίτ που εκπροσωπεί η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ακόμη ένα σφυροκόπημα του κ. Μητσoτάκη, τον οποίο εμφάνισε να μεροληπτεί συνειδητά σε βάρος των συμφερόντων του λαού και υπέρ των λίγων. «Η Ελλάδα αναγεννήθηκε από τα παιδιά των αγροτών στη Λάρισα που έγιναν γιατροί. Από τα παιδιά των κτηνοτρόφων στην Ηπειρο που έγιναν μηχανικοί. Από τα παιδιά των λιμενεργατών του Πειραιά που έγιναν επιστήμονες. Από τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων στο Περιστέρι που έγιναν δικηγόροι. Αυτοί είναι ο κόσμος μας. Είναι ο κόσμος των πολλών» σημείωσε.

Ταξικό πρόσημο

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε τις επιθέσεις στον πρόεδρο της Ν.Δ. θέτοντας ξεκάθαρα το ταξικό πρόσημο και τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον λαϊκό κόσμο και στις προνομιούχες τάξεις. «Δεν κατηγορούμε τον κ. Μητσοτάκη επειδή μεγάλωσε και ανήκει στις ελίτ. Τον κατηγορούμε γιατί το πρόγραμμά του αδικεί κατάφωρα τους πολλούς για να ευνοήσει τα συμφέροντα των λίγων. Θέλει να καταργήσει το οκτάωρο και τις αργίες για να κερδίζουν περισσότερα οι μεγαλοεργοδότες. Θέλει να διαλύσει το Ασφαλιστικό για να κερδίζουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ύψωσε ασπίδα προστασίας στη Ρένα Δούρου πλέκοντας το εγκώμιο της περιφερειάρχου Αττικής, αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στη δυτική Αττική. «Η Ρένα πρέπει να κριθεί για τα έργα της, για τους πόρους που έδωσε στους φτωχότερους δήμους της Αττικής και όχι για τα ρουσφέτια που δεν έκανε στα γνωστά συμφέροντα που την έβαλαν στην μπούκα».

Χωρίς μέτρο ο Κωνσταντινέας!

 Το τερμάτισε ο Πέτρος Κωνσταντινέας στην απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιολογήσει όπως όπως τις σκαφάτες διακοπές του αρχηγού του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε στο twitter μία φωτογραφία με τον Φιντέλ Κάστρο και τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, δύο ιστορικές δηλαδή φιγούρες της παγκόσμιας Αριστεράς, οι οποίοι εικονίζονται πάνω σε βάρκα (και όχι φυσικά σε πανάκριβο κότερο) να ψαρεύουν με καλάμι. «Επειδή βλέπω ότι ψάχνουν να βρουν πόσοι έχουν πάει σε κότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να τους πως στη Νέα Δημοκρατία ότι ήμουν κι εγώ μαζί με τον Ερνέστο και τον Φιντέλ! Αθλιοι» έγραψε. Οσον αφορά τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο… ποιητής ως συνειρμό, μάλλον εντάσσεται στη σφαίρα της ιατρικής. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα