Η ΚΑΛΠΗ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΛΠΗ

Απαραίτητη η συμμετοχή στις εκλογές του ΜαΐουΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Σε 11 ημέρες οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες. Πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν από τους πολίτες, μια και ο κ. Τσίπρας ήταν τυχερός και σε αυτό, καθώς αυτά τα χρόνια δεν είχε μπροστά του ούτε μια εκλογική αναμέτρηση. Αυτό του έδωσε πολιτικό χρόνο, από τη μια, και ασυδοσία στη διαχείρισή του, από την άλλη.

Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές και αντιλαμβάνεται, απόλυτα, ότι είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνες πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη να ψηφίσουν έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, και προφανώς δεν θα ψηφίσουν μόνο για την Ευρώπη και για ποιους ευρωβουλευτές θέλουμε, ούτε μόνο για περιφερειάρχες και δημάρχους. Θα είναι μία ετυμηγορία συνολικά για την πορεία αυτής της κυβέρνησης, που εξαπάτησε τους πολλούς για να ευνοήσει τους λίγους και αρεστούς της.

Το βράδυ της 26ης Μαΐου ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, που θα τον αναγκάσει να στήσει πάλι κάλπες, εθνικές αυτή τη φορά. Γι’ αυτό είναι κρίσιμη η διαφορά που θα καταγραφεί το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου, μια και θα αποτελέσει τον καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων, αφού μια βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όπως την καταγράφουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, θα σημάνει την αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης. Και θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας, παρά όσα λέει, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές άμεσα, ώστε να μην υπάρξει μια παρατεταμένη εκλογική περίοδος που θα δημιουργήσει σειρά από προβλήματα στη χώρα.

Ε μείς ζητάμε το βράδυ των εκλογών να καταγραφεί μια καθαρή νίκη, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, όχι μόνο στους πολιτικούς σχολιασμούς, στο πολιτικό προσωπικό, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Γι’ αυτό και ως παράταξη κάνουμε έκκληση για συμμετοχή. Οι πολίτες και ειδικά οι νέοι πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογές. Ετσι καθορίζονται οι πολιτικές εξελίξεις.

Οχι από αυτούς που απέχουν, αλλά από αυτούς που συμμετέχουν. Να κρίνουν αυστηρά, να μας κρίνουν αντικειμενικά, να μας κρίνουν για αυτά τα οποία λέμε, όχι για τα λόγια που μας βάζουν κάποιοι άλλοι στο στόμα μας. Να μας κρίνουν όλους και με το χέρι στην καρδιά, από τη μια, και στο μυαλό, από την άλλη, να ψηφίσουν εκείνη την παράταξη που έχει σχέδιο και εμπιστεύεται τις δυνατότητες των Ελλήνων. Να ψηφίσουν εκείνη την παράταξη που τους έλεγε και τους λέει διαχρονικά την αλήθεια.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα