Ρουσφέτια με «βροχή» από τροπολογίες!

Μπαράζ ρυθμίσεων από την κυβέρνηση, μόνο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, που θυμίζει τακτικές περασμένων δεκαετιών

Τις χειρότερες παλαιοκομματικές πρακτικές υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατακλύζοντας τη Βουλή με πλημμυρίδα ρουσφετολογικών τροπολογιών, μόλις 10 ημέρες πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση θεώρησε σωστό και ηθικό να περάσει συνολικά 16 τροπολογίες, οι οποίες κατετίθεντο χθες με ρυθμούς... πολυβόλου, σε νομοσχέδιο για την κύρωση φιλανθρωπικής δωρεάς!

Το περιεχόμενό τους; O,τι μπορεί να σκεφτεί και να φανταστεί κανείς! Μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν αφορούν βελτιωτικές αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και εξωδικαστικό μηχανισμό, την παράταση έως έξι μήνες στη διαδικασία υπαγωγής στο Κτηματολόγιο, την επιτάχυνση της έκδοσης οικοδομικών αδειών σε πυρόπληκτες περιοχές, τη μη λειτουργία των φαρμακείων στις αργίες, τη μείωση της συμμετοχής των ασθενών στα νεοεισαγόμενα φάρμακα, την αμοιβή στην εξειδίκευση των γιατρών, την παροχή επιδόματος στολής ύψους 120 ευρώ στους φρουρούς των φυλακών, αλλά και επιδόματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας, την αποζημίωση έως 300 ευρώ μηνιαίως σε ελεγκτές του ΣΟΕΕ, την ανανέωση συμβάσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλα πολλά.

Ο κατάλογος είναι μακρύς και η στόχευση σαφής: να διευθετηθούν λογής λογής αιτήματα πολιτών, τα οποία μπορεί βεβαίως να είναι δίκαια, ωστόσο η επιλογή της κυβέρνησης να τα ρυθμίσει στο «παρά πέντε» των εκλογών είναι τουλάχιστον προκλητική. Την ίδια ώρα, αρνητική εντύπωση προκαλεί η -παγιωμένη πλέον- πρακτική της κυβέρνησης να περνά τροπολογίες μέσω βουλευτών.

Ο εκάστοτε υπουργός δεν καταθέτει ο ίδιος τη ρύθμιση, αλλά βάζει έναν βουλευτή να το κάνει, με προφανή στόχο να αποφύγει τον σκόπελο της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την κοστολόγηση δηλαδή των ρυθμίσεων… Οπως αναμενόταν, η τακτική της κυβέρνησης προκάλεσε τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για «προεκλογικά ρουσφετάκια της τελευταίας στιγμής», υπερψηφίζοντας ωστόσο μεγάλο μέρος των ρυθμίσεων...