Με συνταγή... Βελουχιώτη ο Τσίπρας!

Αριστερή στροφή στη Λαμία μετά το «μασάζ» στις καθαρίστριες

Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μάς κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, στην πείνα, στην κακομοιριά και τη δυστυχία». 

Χρησιμοποιώντας το παραπάνω απόσπασμα από την ομιλία του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία πριν από 75 χρόνια στην έναρξη της χθεσινής δικής του στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε, καταρχάς, να απευθυνθεί στο αριστερό ακροατήριο που διατηρεί μεγάλες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να εμφανίσει το κόμμα του ως την πολιτική δύναμη που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα. Αντιθέτως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι «είναι ο άνθρωπος των λίγων και των εκλεκτών», χαρακτηρίζοντάς τον «φανατικό νεοφιλελεύθερο».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, υπηρετώντας το ίδιο προεκλογικό αφήγημα, είχε δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τις καθαρίστριες, στις οποίες υποσχέθηκε αυξήσεις 10% και επανένταξη στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, από το οποίο, όμως, ο ίδιος τις έχει... πετάξει έξω.

Στη Λαμία, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές και επανέλαβε το δίλημμα που θέτει σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του «ή με την Ελλάδα των πολλών ή με την Ελλάδα των ελίτ».
«Κάποιοι επιμένουν να θεωρούν τη χώρα τσιφλίκι τους και τον λαό άβουλο υπήκοο μιας αριστοκρατίας που της ανήκει δικαιωματικά το τιμόνι του τόπου. Και δεν δίστασαν ποτέ να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να βολέψουν τους λίγους και τους εκλεκτούς αυτού του κόσμου. Τους δικούς τους ανθρώπους. Τους ανθρώπους της τάξης τους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπός τους» τόνισε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και επιστρατεύοντας πάλι ταξικά επιχειρήματα.

«Ας προσπαθήσει να καταλάβει ότι ο κόσμος του δεν εκπροσωπεί κανέναν, παρά μια κλειστή κάστα, που θέλει να απομυζεί τον πλούτο αυτού του τόπου. Εμάς η ψυχή μας γεμίζει όταν νιώθουμε τους ανθρώπους που πέρασαν χρόνια δύσκολα να μας σφίγγουν το χέρι. Δεν είμαστε οι άρχοντες του λαού. Είμαστε οι υπηρέτες του» συμπλήρωσε, κλείνοντας την ομιλία του με τη φράση «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς να τον κατονομάσει, τονίζοντας ότι οι αντιδράσεις για τα φιλολαϊκά μέτρα έρχονται από αυτούς που «είναι εγκατεστημένοι σε θεσμικά προπύργια από την κυβέρνηση Σαμαρά. Σε κάθε δύσκολη διαπραγμάτευσή τους βρίσκαμε απέναντι» είπε και πρόσθεσε: «Φτάνει πια. Είστε παρελθόν. Δεν σας έχουμε ανάγκη».