Εκλογική νοθεία και ελληνοποιήσεις

Η «δημοκρατία» εδώ και μήνες, σε πρωτοσέλιδα θέματα, σε άρθρα γνώμης αλλά και σε ρεπορτάζ, αναφέρει και αναλύει το ενδεχόμενο να γίνει εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές – κυρίως με τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους… περαστικούς από τη χώρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα είναι η πρώτη φορά, άλλωστε…

Οσο καιρό η εφημερίδα μας προειδοποιούσε για αυτόν τον κίνδυνο αλλοίωσης της βούλησης του ελληνικού λαού και ευθείας προσβολής του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Νέα Δημοκρατία σιωπούσε. Δεν έλεγε λέξη – αν και όλα έδειχναν και δείχνουν ότι προς τα εκεί βαίνουν τα πράγματα.

Τώρα, όμως, σε απόσταση αναπνοής από τις εκλογές, οι της Ν.Δ. θυμήθηκαν το προφανές! Αρχισαν να μιλούν κι εκείνοι για τις ελληνοποιήσεις και τον κίνδυνο να επιχειρηθεί νόθευση της εκλογικής διαδικασίας. Πρώτα τοποθετήθηκε επ’ αυτού ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης αοριστολογώντας. Σοβαρή και ισορροπημένη συνέχεια, όμως, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας Κωνσταντίνος Τζαβάρας. Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 fm είπε: «Καλό θα είναι να βγουν και να μας πουν πόσες ελληνοποιήσεις έχουν γίνει, ποιοι έχουν ελληνοποιηθεί, κάτω από ποιες διαδικασίες έχουν γίνει αυτά τα πράγματα, ποιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων εκείνων που δημιουργούν καχυποψία για χειρισμούς αδιαφανείς».

Και οι απορίες είναι εύλογες: Τόσον καιρό τι έκανε η Ν.Δ.; Γιατί τύρβαζε περί άλλα και δεν ασχολείτο με το θέμα; Τώρα το θυμήθηκε, στο «παρά ένα»; Οι εκλεγμένοι σε δήμους και περιφέρειες με τη στήριξη της Ν.Δ. και οι συνδικαλιστές της στα υπουργεία γιατί δεν επαγρυπνούσαν και δεν επαγρυπνούν γι’ αυτή την καίριας σημασίας υπόθεση;

Φυσικά, οι Ελληνες πολίτες ενδιαφέρονται για όσα έγιναν, αλλά νοιάζονται περισσότερο για όσα θα ακολουθήσουν. Είναι πάνδημο το αίτημα να εξεταστούν μία προς μία οι ελληνοποιήσεις, να ανακληθούν πάραυτα όσες δεν έπρεπε να γίνουν, και να διωχθούν ποινικά όσοι τις ενέκριναν παρανόμως.

Τη δημοκρατία να την υπερασπιζόμαστε έμπρακτα, όχι μόνο στα λόγια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα