Της «Σαλονίκης τα κακά» θα είναι παρελθόν

Ο Γιώργος Ορφανός μιλάει για την υποψηφιότητά του στη Θεσσαλονίκη. «Εχουμε όραμα και ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Το σχεδιάσαμε όλοι μαζί» υποστηρίζειΥπήρξε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για αρκετά χρόνια, ενώ θήτευσε και ως υπουργός. Στις δημοτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, όμως, διεκδικεί ως ανεξάρτητος τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο λόγος που ο Γιώργος Ορφανός πιστεύει πως το αποτέλεσμα της κάλπης θα τον στείλει στον δεύτερο γύρο είναι, όπως υποστηρίζει, γιατί το σύνολο του προγράμματος της παράταξης της οποίας ηγείται, «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον», έχει αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες του, καθώς δίνει απαντήσεις στα προβλήματα εκείνα που οι ίδιοι οι δημότες τα αναφέρουν ως «της Σαλονίκης τα κακά».

Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου δηλώνατε βέβαιος ότι θα είστε στον δεύτερο γύρο. Συνεχίζετε να το υποστηρίζετε και ποιον θεωρείτε ότι θα βρείτε αντίπαλο εκεί;

Μπορώ να σας μιλήσω μόνο για τη δική μου υποψηφιότητα. Και δικός μου σταθερός αντίπαλος θα είναι τα προβλήματα της πόλης μου. Πράγματι, υποστήριξα εξαρχής ότι θα είμαι στον δεύτερο γύρο των εκλογών και το υποστηρίζω και τώρα. Τότε το έκανα γνωρίζοντας τους ανθρώπους της πόλης μου και τη σχέση μου με αυτούς. Τώρα το επιβεβαιώνω και το ενισχύω, καθώς, πέραν της πρόθεσής μου να υπηρετήσω τη Θεσσαλονίκη από τη θέση του δημάρχου, έχει πλέον παρουσιαστεί, και επιτρέψτε μου να σας πω αγκαλιαστεί, από τους συμπολίτες μου το σύνολο του προγράμματος της παράταξής μας «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον». Δεσμευτήκαμε για την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της πόλης. Αυτό το αναγνωρίζουν οι Θεσσαλονικείς. Αλλωστε το πρόγραμμά μας δίνει απαντήσεις στα προβλήματα όπως οι ίδιοι πολίτες τα αναφέρουν ως «της Σαλονίκης τα κακά» (#TisSalonikisΤaΚaka). Το παρουσιάσαμε σε έξι ειδικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε όλοι να έχουν γνώση και λόγο. Και επιπλέον οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν την αποφασιστικότητα και τις ικανότητές μας. Ξέρουν πως ό,τι λέμε θα το κάνουμε πράξη.

Μαζέψατε και αντιμετωπίζετε, όπως λέτε, «της Σαλονίκης τα κακά». Ποιο είναι το μεγαλύτερο, κατά τη γνώμη σας;

Η αδράνεια απέναντι στα προβλήματα των πολιτών, τα οποία το πρόγραμμά μας αντιμετωπίζει αξιόπιστα. «Της Σαλονίκης τα κακά», όπως τα καταγράψαμε, διαπιστώσαμε ότι αντιστοιχούν σε 33 κατηγορίες. Το πρόγραμμά μας συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίλυση των 25 από αυτές, ενώ προφανώς αξιολογούμε άμεσα τις υπόλοιπες οκτώ για να διαμορφώσουμε τις αντίστοιχες πολιτικές, όπου είναι εφικτό. Η παράταξή μας έχει τη γνώση, το δυναμικό και τους κατάλληλους ανθρώπους να σχεδιάζει τις απαραίτητες λύσεις. Ολοι μας, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, επιστήμονες, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά καθένας τον χώρο του, σηκώσαμε από την πρώτη στιγμή μανίκια και φροντίσαμε να δώσουμε λύσεις εκεί που έπρεπε και όραμα εκεί που δεν υπήρχε.

Η στάση σας απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών θεωρείτε ότι σας ευνοεί εκλογικά;

Η στάση μου απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών θεωρώ ότι ήταν η στάση που όφειλε να κρατήσει κάθε Ελληνας. Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί τεράστια προβλήματα και για την πόλη και για τη χώρα. Και δυσεπίλυτα. Η παράταξή μας «Η Θεσσαλονίκη Είναι Το Μέλλον» επιχειρεί να δώσει λύσεις σε πολλά από αυτά. Η πρόταση για δημιουργία ψηφιακού μουσείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ένα «αντίδοτο» στη συμφωνία, με έντονο ιστορικό και πολιτιστικό πρόσημο. Αποκαθιστά ιστορικές αλήθειες. Τις αναδεικνύει. Θα προβάλλει στην παγκοσμιότητα ότι το σπίτι του Μεγάλου Αλέξανδρου είναι στη Θεσσαλονίκη μας. Επιπροσθέτως, η προβολή της πόλης στο εξωτερικό και η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας που έχει πληγεί από την κακή αυτή συμφωνία αποτελούν βασικούς στόχους και το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ένας έμπειρος πολιτικός με θητεία στην κεντρική πολιτική σκηνή να διεκδικεί τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Τι απαντάτε;

Εκτός από την πείρα μου στην κεντρική διοίκηση, αδιαμφισβήτητη είναι επίσης η αγάπη μου, το πάθος μου για την πόλη. Αδιαμφισβήτητη είναι και η τεχνοκρατική γνώση που διαθέτουν τα νέα και τα παλαιότερα στελέχη της παράταξής μας. Εχουμε και το όραμα και το κατάλληλο πρόγραμμα για να διοικηθεί η Θεσσαλονίκη. Για να αντιμετωπιστούν τα μικρά και τα μεγαλύτερα προβλήματα των ανθρώπων της. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με την οικογένειά μου πήρα την απόφαση να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου. Να ζητήσω τη στήριξή τους προς το πρόσωπό μου, το όραμα και την πρότασή μας για τη Θεσσαλονίκη.

Τι σας διαφοροποιεί από τον «ανταγωνισμό» για τη δημαρχία;

Ο λόγος μας και η διάθεσή μας να διοικήσουμε ενωτικά τον δήμο. Το κυρίαρχο σύνθημα της παράταξής μας «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» είναι το «Το είπαμε, θα το κάνουμε». Εγώ προτιμώ να υποσχεθώ πενήντα πράγματα και να γίνουν πραγματικότητα, παρά χίλια και να μη γίνουν ποτέ. Οταν κάτι το υποσχεθώ, θα κάνω ό,τι απαιτείται για να το κάνω πράξη. Εχουμε καταρτίσει ένα στοχευμένο πρόγραμμα, οραματικό για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ρεαλιστικό. Απαντά στα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτό το πρόγραμμα δεσμευόμαστε ότι θα γίνει πράξη. Ολοι μαζί θα το κάνουμε πράξη.

Οι συνεργασίες μετά τις εκλογές

Με ποιους σκοπεύετε να συνεργαστείτε μετά τις εκλογές; Ο «Κλεισθένης» επιβάλλει συνεργασίες.

Με όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Και κυρίως με εκείνους που μοιράζονται τις αξίες και αντιλαμβάνονται το όραμά μας για την πόλη.

Είναι θετικό ότι αποσπασματικά και από διάφορους συνυποψηφίους μου έχω ακούσει προτάσεις που ταυτίζονται ή είναι κοντά στις δικές μας. Αυτό με κάνει να αισιοδοξώ ότι μπορούμε να πετύχουμε την απαιτούμενη σύνθεση, προς όφελος της πόλης και των ανθρώπων της.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα