«ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ»… ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΟ

Ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που στην πραγματικότητα κρίνεται σε αυτή την αναμέτρηση και παίζει το κεφάλι του κορόνα γράμματα, και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ…Από τον
ΝΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

Την Κυριακή οι πολίτες θα πάνε στις πολλαπλές κάλπες, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα. Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τα ψέματα για τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη έχουν πλέον ημερομηνία λήξης, σε λίγα 24ωρα. Πάμε στις κάλπες σε ένα σκηνικό πόλωσης, που αλήθεια είναι ότι δεν συγκίνησε πολλούς, μια και στην πλειοψηφία τους οι πολίτες παρέμειναν παγερά αδιάφοροι.

Την Κυριακή θα γνωρίζουμε εάν η στρατηγική που ακολούθησάν ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, που πόνταραν στη διψήφια διαφορά και σε μεγάλα ποσοστά απόστασης από το κυβερνών κόμμα, θα επιβεβαιωθεί. Αν, δηλαδή, έχουμε μια καθαρή νίκη ή θα υπάρξει ανατροπή των προγνωστικών. Την Κυριακή θα γνωρίζουμε εάν η στρατηγική της πόλωσης, στην οποία μπήκε και η Ν.Δ., θα αποδώσει καρπούς.

Αν όλα πάνε όπως ισχυρίζονται εδώ και πολύ καιρό οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, τότε ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα είναι πρώτη φορά αρχηγός στο κόμμα του και εν αναμονή πρωθυπουργός. Αν πέσουν έξω, τότε πολύ φοβάμαι ότι η Νέα Δημοκρατία θα μπει σε έναν κύκλο εσωστρέφειας, με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες.

Η γκρίνια και η μουρμούρα θα είναι μεγάλες και, ως συνήθως, θα ψάχνουν να βρουν πάλι ποιος τους φταίει – εκτός, φυσικά, από τους εαυτούς τους. Η νίκη -ως γνωστόν- έχει πολλούς «πατεράδες», ενώ η ήττα μόνο έναν. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ηγετική ομάδα του κόμματος έκανε ό,τι μπορούσε για να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς. Εάν θα τιμωρηθεί για τα λάθη στρατηγικής θα το αποφασίσουν οι πολίτες, που ήλπιζαν ότι κάποιοι στη Ν.Δ. έχουν βάλει μυαλό. Οτι έχουν αποφασίσει να πάνε με τη βάση της παράταξης ή με τη νέα ομάδα που μπήκε στο κόμμα, αγνοώντας βασικά συστατικά της ιδεολογίας της και της διαχρονικής της πορείας. 

Από τη μεριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθησαν την πεπατημένη στις κάλπες. Αποφάσισε, βλέποντας τον κίνδυνο μιας μεγάλης ήττας, να σπάσει τον κουμπαρά και να μοιράσει στους πολίτες χρήματα, τα οποία έπρεπε να έχει δώσει καιρό. Το έκανε την τελευταία στιγμή και παραμένει άγνωστο εάν και πόσο θα τον βοηθήσουν στην κάλπη. Παράλληλα αποφάσισε να πολώσει για να συσπειρώσει το κόμμα του, που ήταν σε φάση διάλυσης. 

Ούτε όμως ο Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έκαναν προεκλογική εκστρατεία για εθνικές εκλογές, και όχι για ευρωεκλογές, κατάφεραν να σηκώσουν τους πολίτες από τους καναπέδες. Και εάν δεν μεσολαβούσαν οι δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, τα ποσοστά προσέλευσης στις κάλπες θα ήταν απογοητευτικά. Τα πράγματα δείχνουν ρευστά, με παράγοντα «Χ» τους αναποφάσιστους, τους απέχοντες, τους νέους και τους ελληνοποιηθέντες.

Ο λαός μας είναι σοφός και πιστεύω ότι στις κάλπες θα στείλει μήνυμα τόσο στον πρόεδρο της Ν.Δ. όσο και στον πρωθυπουργό. Το βέβαιο είναι ότι από την Κυριακή τίποτε δεν θα είναι ίδιο ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη Νέα Δημοκρατία.

Και, κυρίως, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διότι θα είναι στην πραγματικότητα εκείνος που κρίνεται σε αυτήν την αναμέτρηση. Αυτός παίζει το κεφάλι του κορόνα γράμματα. Και, όπως πολύ ύπουλα του έγραψαν κάποιοι -τάχα μου, δήθεν- κολλητοί του και ομοτράπεζοί του, «κερδίζεις μένεις, χάνεις φεύγεις». Και μη σας κάνει εντύπωση εάν την επόμενη μέρα είναι αυτοί που θα αρχίσουν το γαϊτανάκι, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει κεφάλια – αλλά όχι τα δικά τους. Αλλά, είπαμε, Κυριακή κοντή γιορτή. Τα σπουδαία από Δευτέρα ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, από την Κυριακή το βράδυ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα