Εκβιασμός από Τσίπρα με τις παροχές

Προσπάθησε να ταυτίσει τη Ν.Δ. με τον... Σόιμπλε, ενώ συνέδεσε τα επιδόματα με την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ!

Τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να τους ταυτίσει με το πρόγραμμα της Ν.Δ., εμφανιζόμενος ο ίδιος ως φιλολαϊκός και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το κόμμα της... φτωχολογιάς, αποσιωπώντας ότι επί διακυβέρνησής του υπεγράφη το τρίτο, εξίσου ματωμένο, Μνημόνιο. 

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στη Λάρισα, έθεσε πάλι με ωμό τρόπο εκβιαστικά διλήμματα προς τους πολίτες, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά το εκλογικό σώμα ως «όμηρο» των επιδομάτων. Είπε χαρακτηριστικά ότι η σύνταξη κάθε συνταξιούχου θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κατάργησή της θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., και στο ίδιο «απειλητικό» μοτίβο ενέταξε και άλλες κοινωνικές ομάδες. «Αγρότη και αγρότισσα, η προστασία του εισοδήματός σου θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Πάρε λοιπόν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη. Μικρομεσαίε επιχειρηματία, νοικοκυρά και μαγαζάτορα, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στα τρόφιμα, στην ενέργεια, η βελτίωση της αγοραστικής σου δύναμης θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε. Εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης, κάνοντας λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα -όπως είπε- με αρκετές μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ.

Επίθεση στα ΜΜΕ

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε νέα επίθεση σε ΜΜΕ και δημοσκοπικές εταιρίες, αφήνοντας νέες αιχμές κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει. «Νόμιζαν ότι αρκεί να έχουν αγοράσει εφημερίδες, κανάλια, δημοσκόπους. Νόμιζαν ότι αυτό αρκεί για να τους εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, ότι αρκεί για να γυρίσουν πίσω στις θέσεις εξουσίας που τόσο περίμεναν. Ο λαός είναι εδώ, παρών για να υπερασπιστεί τις θυσίες και τα κεκτημένα του» σημείωσε. Αναφέρθηκε επίσης στη διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη χθεσινή κυνική παραδοχή του ΔΝΤ για τη λεηλασία της χώρας στα χρόνια των Μνημονίων (σχετικό ρεπορτάζ σελ. 6). «Ακόμη και το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η Ελλάδα ρήμαξε με όσα έκαναν την περίοδο 2010-14. Μόνο η Ν.Δ. κάνει λόγο για success story κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου».


Επιτέθηκε επίσης προσωπικά στον πρόεδρο της Ν.Δ. κατηγορώντας ότι έχει κρυφή νεοφιλελεύθερη ατζέντα: «Δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο, χωρίς έγνοια για τον άνθρωπο του μόχθου, όταν τους ξεφεύγουν ή το κάνουν επίτηδες και μιλάνε για το ξεπερασμένο οκτάωρο, όταν μιλούν για 7ήμερη εργασία και μετά λένε ότι έκαναν λάθος, όταν θέλουν να δουλεύουν οι δημόσιοι λειτουργοί για τους επιχειρηματίες των ιδιωτικών κέντρων, όταν χωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες, ο ψυκτικός από το Περιστέρι και ο μάνατζερ από την Κηφισιά» είπε.