Καταδίκασε το Μαξίμου, πυρά από όλη την αντιπολίτευση

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καθώς και η κυβέρνηση καταδίκασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στο Μέγαρο της Βουλής με μπογιές και καπνογόνα

Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υπογραμμίζει ότι «τέτοιες ενέργειες είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες».

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση εκτόξευσε πύρινα βέλη κατά της κυβέρνησης, όχι μόνο λόγω της έλλειψης επαρκών μέτρων ασφαλείας, αλλά και επειδή δεν προχωρά σε συλλήψεις των αναρχικών. Η Ν.Δ., μέσω της εκπροσώπου Τύπου Σοφίας Ζαχαράκη, χαρακτήρισε την εικόνα ανομίας που επικρατεί «ντροπή», που θα λάβει τέλος μετά την Κυριακή των καλπών. Εκανε δε λόγο για τον «απόλυτο εξευτελισμό ενός κράτους», που σε τέσσερις ημέρες έχει εκλογές και δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτίριο που συμβολίζει την Ελληνική Δημοκρατία.
Δριμύ «κατηγορώ» εξαπέλυσε στο Μαξίμου και η ελάσσων αντιπολίτευση, με τη Φώφη Γεννηματά να τονίζει ότι η ανοχή της κυβέρνησης στη βία και στους «δήθεν αριστερούς εκφραστές της» έχει πλέον μετατραπεί σε καθημερινή απειλή για την κοινωνία. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε, μάλιστα, μετά τη συνάντησή της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

«Ανοχύρωτη Πολιτεία η Ελλάδα, στο έλεος των “αντιεξουσιαστών" συντρόφων της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εφθασαν πάλι ασύδοτοι μέχρι τη Βουλή. Τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, η ένταση μεγαλώνει, σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ η πόλωση» ανέφερε στο twitter ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Οτι τέτοιες ενέργειες βοηθούν στη διαμόρφωση μιας ατζέντας με βάση το δόγμα «νόμος και τάξη», το οποίο υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις -και η σημερινή-, υποστήριξε ο Περισσός, ενώ ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στις δημοκρατίες υποστήριξαν οι ΑΝ.ΕΛ.

Το μήνυμα της επίθεσης ήταν ότι «μπορούμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, όπου γουστάρουμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ και η Ενωση Κεντρώων κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.