Σατανικές… συμπτώσεις με φόντο τη Siemens

Οι εκπλήξεις από τη δικαστική διαμάχη του ανακριτή Ζαγοριανού με τη ρεπόρτερ Γιάννα ΠαπαδάκουQuiz: Πώς συνδέεται συγγενικό πρόσωπο της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου με τον ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος ανέλαβε πριν από χρόνια τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens και τελικά βρέθηκε, από κατήγορος, κατηγορούμενος;

Απάντηση: O Νίκος Ζαγοριανός έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με όλους τους λάθος τρόπους, καθώς κάποιες δικές του κινήσεις ήταν αυτές του έδωσαν τη δυνατότητα στον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον πρώην οικονομικό διευθυντή του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηellas Χρίστο Καραβέλα να διαφύγουν στο εξωτερικό. Ποιες ήταν αυτές οι κινήσεις; Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαγοριανός είχε… αποφύγει να εκδώσει εγκαίρως εντάλματα σύλληψης για τους δύο καταζητούμενους, ενώ είχε ξεχάσει να συμπεριλάβει το κατηγορητήριο για το C4Ι, που αφορούσε την περίοδο 2004-2007.

Η έρευνα

Ετσι, κάποια στιγμή άρχισε να ερευνάται πειθαρχικά από τον τότε Α΄ αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστηρίων και Δικαστών Ι. Παπανικολάου, αλλά και ποινικά από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, μάλιστα, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, αιφνιδιαστικά, του αφαίρεσε την υπόθεση, και ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών να συγκαλέσει την Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ειδικό ανακριτή. Τελικά, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο διατήρησε τον Ν. Ζαγοριανό στο δικαστικό σώμα και τον απήλλαξε από το βαρύ κατηγορητήριο.

Αυτή την περίοδο στο Εφετείο Αθηνών ακούγεται ξανά το όνομα του κ. Ζαγοριανού, για μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, η οποία αφορά αντιδικία που έχει με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, για ένα δημοσίευμά της, πριν από χρόνια, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Το δημοσίευμα αφορούσε περίεργη υπόθεση αποχαρακτηρισμού έκτασης ως δασικής, που ανήκε στη μητέρα του, η οποία δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Για το θέμα, μάλιστα, είχε γίνει τότε και προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της μητέρας του.
Δικηγόρος του κ. Ζαγοριανού, λοιπόν, στο Εφετείο είναι ο κ. Παπασπύρου, σύζυγος της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Εν ολίγοις, ο σύζυγος της γενικής επιθεωρήτριας υπερασπίζεται τον ανακριτή, που ελέγχθηκε ποινικά διότι άφησε να φύγουν οι Καραβέλας, Χριστοφοράκος, εναντίον της δημοσιογράφου η οποία αποκάλυψε πολύ μεγάλο μέρος του σκανδάλου Siemens! Λέμε συχνά πως στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια – αλλά όχι κι έτσι!

Q uiz: Πώς συνδέεται συγγενικό πρόσωπο της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου με τον ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, ο οποίος ανέλαβε πριν από χρόνια τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens και τελικά βρέθηκε, από κατήγορος, κατηγορούμενος;Απάντηση: O Νίκος Ζαγοριανός έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με όλους τους λάθος τρόπους, καθώς κάποιες δικές του κινήσεις ήταν αυτές του έδωσαν τη δυνατότητα στον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον πρώην οικονομικό διευθυντή του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηellas Χρίστο Καραβέλα να διαφύγουν στο εξωτερικό. Ποιες ήταν αυτές οι κινήσεις; Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαγοριανός είχε… αποφύγει να εκδώσει εγκαίρως εντάλματα σύλληψης για τους δύο καταζητούμενους, ενώ είχε ξεχάσει να συμπεριλάβει το κατηγορητήριο για το C4Ι, που αφορούσε την περίοδο 2004-2007.
Η έρευναΕτσι, κάποια στιγμή άρχισε να ερευνάται πειθαρχικά από τον τότε Α΄ αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστηρίων και Δικαστών Ι. Παπανικολάου, αλλά και ποινικά από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Τον Σεπτέμβριο του 2009, μάλιστα, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, αιφνιδιαστικά, του αφαίρεσε την υπόθεση, και ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών να συγκαλέσει την Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ειδικό ανακριτή. Τελικά, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο διατήρησε τον Ν. Ζαγοριανό στο δικαστικό σώμα και τον απήλλαξε από το βαρύ κατηγορητήριο.Αυτή την περίοδο στο Εφετείο Αθηνών ακούγεται ξανά το όνομα του κ. Ζαγοριανού, για μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, η οποία αφορά αντιδικία που έχει με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, για ένα δημοσίευμά της, πριν από χρόνια, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Το δημοσίευμα αφορούσε περίεργη υπόθεση αποχαρακτηρισμού έκτασης ως δασικής, που ανήκε στη μητέρα του, η οποία δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Για το θέμα, μάλιστα, είχε γίνει τότε και προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της μητέρας του.Δικηγόρος του κ. Ζαγοριανού, λοιπόν, στο Εφετείο είναι ο κ. Παπασπύρου, σύζυγος της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης. Εν ολίγοις, ο σύζυγος της γενικής επιθεωρήτριας υπερασπίζεται τον ανακριτή, που ελέγχθηκε ποινικά διότι άφησε να φύγουν οι Καραβέλας, Χριστοφοράκος, εναντίον της δημοσιογράφου η οποία αποκάλυψε πολύ μεγάλο μέρος του σκανδάλου Siemens! Λέμε συχνά πως στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια – αλλά όχι κι έτσι!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα