Ο Μητσοτάκης άκρως… οικογενειακός

Χαλαρός και ανθρώπινος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για παιδιά, σύζυγο, γονείς, αλλά και τους στόχους τουΤο άλλο πρόσωπό του, πέραν της πολιτικής, έδειξε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνέντευξής του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Χαλαρός και περισσότερο ανθρώπινος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για την οικογένειά του, τα παιδιά και τη σύζυγό του Μαρέβα, τους γονείς του και τους στόχους του. 

Στην ερώτηση τι θα έκανε εάν κάποιο από τα παιδιά του τού έλεγε ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Τι θα έκανα; Θα τον κάθιζα κάτω να του εξηγήσω και να τον πείσω». Αντίστοιχα, εάν ο φίλος της κόρης του τού πει «εγώ ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ», ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Δεν μας έχει τύχει κάτι τέτοιο. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλίμονο εάν σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει και κάποια αντίδραση. Δεν μου έχει τύχει, αλλά θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ».

Η κόρη του Δάφνη, όπως είπε, μιλάει δυνατά και του θυμίζει τη μητέρα του Μαρίκα, ενώ ο γιος του Κωνσταντίνος έχει το χιούμορ του παππού του, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Οπως είπε, «η μάνα μου ήταν μια πολύ φιλόξενη γυναίκα. Πάντα το σπίτι μας τέτοια ημέρα ήταν ανοιχτό. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας άνθρωπος πολύ διαφορετικός από τη δημόσια εικόνα του. Μου λείπει ο πατέρας μου. Με καμάρωσε πολύ. Νομίζω ότι από εκεί που είναι με βλέπει και με χαίρεται».

Για τη Μαρέβα

Για τη σύζυγό του Μαρέβα ανέφερε: «Η Μαρέβα έρχεται συχνά μαζί μου και είναι μια ωραία παρέα. Προσπαθώ να ξεκλέβουμε ιδιωτικές στιγμές, λίγες στιγμές ηρεμίας που χρειάζονται. Να μην παρασύρεται κανείς από την αδρεναλίνη της προεκλογικής περιόδου». Σχετικά με τον χωρισμό και την επανασύνδεσή τους τόνισε: «Ημασταν αρκετά χρόνια μαζί. Περάσαμε μια μεγάλη δυσκολία. Είμαστε ξανά μαζί, πιο ώριμοι. Δεχθήκαμε και οι δύο τα σφάλματά μας. Η συμβουλή μου, αν μπορώ να δώσω, είναι να είναι ενωμένες οι οικογένειες. Και αξίζει να δίνουμε αυτές τις ευκαιρίες».

Και συνέχισε: «Είναι καλός άνθρωπος, πολύ τρυφερός και αισθάνομαι ότι γίνεται κομμάτια για να βοηθήσει κόσμο. Δεν θα πω ότι είμαστε συνηθισμένη οικογένεια, είμαστε όμως μια κανονική οικογένεια. Βρέξει χιονίσει δύο φορές την εβδομάδα θα φάμε μαζί και μια φορά στις 15 ημέρες θα βγούμε με τη Μαρέβα».

Αίσθηση προκάλεσε εξάλλου η φράση του ότι πηγαίνει στη λαϊκή και στο σούπερ μάρκετ όταν έχει λίγο χρόνο, «αλλά έχω πλήρη αίσθηση ότι οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά».

Κερί στον πολιούχο

 Ενα κερί άναψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα, καθώς, εκτός του ότι η πόλη γιόρταζε τον πολιούχο της, στη συγκεκριμένη εκκλησία είχαν παντρευτεί οι γονείς του προέδρου της Ν.Δ. πριν από 66 χρόνια.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Γλυφάδας και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, αλλά και με επαγγελματίες οδηγούς ταξί που συνάντησε στη βόλτα του. Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών της Ν.Δ., τους ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, δεν παρέλειψε να επισημάνει «πέρασα και άναψα ένα κεράκι στην εκκλησία στην οποία παντρεύτηκαν οι γονείς μου το 1953». 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα