«Εξαιτίας μας τελείωσαν τα Μνημόνια»

Ο Πάνος Καμμένος μιλά στη «δημοκρατία» για τις ευρωεκλογέςΣυνέντευξη στον
Φίλιππο Πανταζή

A ν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, δεν θα υπήρχε πολιτική σταθερότητα, δεν θα υπήρχε καν κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε έξοδος από τα Μνημόνια» δηλώνει σε συνέντευξή του στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος. Περιγράφει τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζονται στην Ευρώπη και αναφέρεται στην τουρκική προκλητικότητα.

Κύριε πρόεδρε, γιατί ο ψηφοφόρος να ψηφίσει Ανεξάρτητους Ελληνες στις ευρωεκλογές;

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που δεν εξαρτάται από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα, όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που ανήκουν οι υπόλοιποι. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είμαστε αντίθετοι στην Ευρώπη της τραπεζικής ενοποίησης, της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων, της υποστολής των σημαιών, της κατάργησης των θρησκειών, της κατάργησης των παραδόσεων και των εθίμων κάθε χώρας. Πιστεύουμε στην Ευρώπη των ισοδύναμων κρατών, στην Ευρώπη όπου ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Ευρώπη που δεν έχει Βορρά και Νότο, στην Ευρώπη που δεν είναι επικυρίαρχη η Γερμανία. Πιστεύουμε σε μία Ευρώπη που δεν λειτουργεί με μη θεσμοθετημένα όργανα, όπως το Eurogroup. Στην Ευρώπη που δεν βλέπει τις μικρότερες χώρες ως δανειστής, αλλά ως εταίρος.

Σε αυτήν την Ευρώπη θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για τα δίκαια του έθνους. Οι δικοί μας ευρωβουλευτές δεν θα απουσιάζουν από τις ψηφοφορίες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, δεν θα ψηφίζουν υπέρ του νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα, δεν θα απουσιάζουν από τα προσκλητήρια για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αμυνας για την υπεράσπιση της κυπριακής ΑΟΖ.

Η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια και βλέπουμε να δίνονται παροχές προς τους πολίτες. Πόσο συνεισέφεραν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και εσείς ως υπουργός Αμυνας σε αυτό;

Αν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, δεν θα υπήρχε πολιτική σταθερότητα, δεν θα υπήρχε καν κυβέρνηση, δεν θα υπήρχε έξοδος από τα Μνημόνια, δεν θα υπήρχε η προστασία των συντάξεων, δεν θα υπήρχαν τα 2.500.000 Ελλήνων που έχουν δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία, δεν θα υπήρχαν τα αναδρομικά στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας, δεν θα υπήρχε το μεταφορικό ισοδύναμο και ο χαμηλός ΦΠΑ. Αν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, οι παροχές που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός, η μείωση της ανεργίας και το αίσθημα της σταθερότητας δεν θα μπορούσαν να έχουν εφαρμοστεί.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση, αφού είχαν θεμελιωθεί τα μέτρα υπέρ του ελληνικού λαού, για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, διότι δεν αποδεχτήκαμε να παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας, πράγμα που έπραξε με την προδοτική συμφωνία ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης, αποδεχόμενος erga omnes το σύνθετο όνομα, δηλαδή το Βόρεια Μακεδονία.

Ακριβώς αυτή είναι η επόμενη ερώτηση. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα κομβικό σημείο που οδήγησε και στην παραίτησή σας. Ηταν σωστή επιλογή;

Η ύψιστη πράξη μου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ήταν η παραίτησή μου. Είμαι υπερήφανος που είμαι ο πρώτος υπουργός Εθνικής Αμυνας ο οποίος παραιτείται για εθνικό θέμα και το πρώτο κόμμα που αποχωρεί από κυβέρνηση ενώ είχε μπροστά της ακόμα έναν χρόνο στην εξουσία. Το πράξαμε ενσυνείδητα και το πράξαμε στο όνομα του ελληνικού λαού. Δεν θα μπορούσα να παραμείνω υπουργός Εθνικής Αμυνας, ανταλλάσσοντας τις αρχές μου και την εντολή που είχα από τον ελληνικό λαό με την υπουργική καρέκλα. Το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει τελειώσει. Κάλεσα από τη Θεσσαλονίκη τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί για την κατάργησή της και δεσμεύτηκα δημόσια ότι θα του δώσω μέχρι ψήφο εμπιστοσύνης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι συνένοχος του κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μαζί με τον κ. Θεοδωράκη και την κυρία Γεννηματά. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές μας, στις απόψεις μας: κανένα σύνθετο όνομα με τον όρο «Μακεδονία».

«Απαιτείται κοινή εθνική γραμμή στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας»

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στα εθνικά θέματα, με αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας. Ως πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, μέχρι πού νομίζετε ότι θα φτάσουν; Και τώρα πλέον κινείται σε σωστή κατεύθυνση η κυβέρνηση;

Την ώρα που ο Ερντογάν κάνει επαναληπτικές εκλογές στις 23 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που επισκέπτεται τη Σαμψούντα την Κυριακή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και προκαλεί, την ώρα που με τις ένοπλές του δυνάμεις παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο και έχουμε σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να βλέπει «La casa de Papel» και ο κ. Τσίπρας να σφυρίζει αδιάφορα.

Επιβάλλεται η ενότητα του έθνους, επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε τη συγκυρία κατά την οποία για πρώτη φορά είναι κοντά μας οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, όλες οι χώρες και να επιβάλουν το διεθνές δίκαιο. Να επιβάλουμε στην Ευρώπη την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αμυνας και να θέσουμε στο ΝΑΤΟ το θέμα της προκλητικότητας της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν απειλεί με τους 4.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος. Η χώρα δεν μπορεί να παραμείνει σε μια συνεχή προεκλογική περίοδο με ανοιχτά τα εθνικά θέματα και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτή τη στιγμή το έθνος απαιτεί να υπάρξει μια κοινή εθνική γραμμή στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας. Εμείς, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, απέναντι στο «καζάν – καζάν» απαντούσαμε «μολών λαβέ».

Φοβάμαι ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν αφήσει φωνές, όπως αυτή του ολετήρα Κοτζιά να μιλάει για «μονοφαγάδες» στο Αιγαίο και τον κ. Κουμουτσάκο να απεμπολεί το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε στα 12 μίλια. Αυτές οι φωνές πρέπει να σιωπήσουν και να αποκτήσει η χώρα μια κοινή εθνική γραμμή.

Λέμε «όχι» σε γερμανική κυριαρχία!

Η προεκλογική εκστρατεία ανάμεσα στα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα ξέφυγε από την πολιτική αντιπαράθεση και ειδικά από το αντικείμενο των εκλογών. Πολλοί μιλούν για χαμηλό επίπεδο.

Δεν μιλάνε για ευρωεκλογές, γιατί η θέση τους σε σχέση με την Ευρώπη είναι ακριβώς ίδια. Μην ξεχνάτε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στα οποία ανήκουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, συγκυβερνούν στην Ευρώπη. Αποφεύγουν να μιλήσουν για τις ευρωεκλογές, γιατί δεν έχουν να προτείνουν τίποτα άλλο από μια Ευρώπη όπου θα επικυριαρχεί η Γερμανία. Εμείς, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, μιλάμε για ευρωεκλογές και ζητάμε από τους Ελληνες πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την Κυριακή δεν αλλάζει η κυβέρνηση, εκλέγονται οι εκπρόσωποι του έθνους στην Ευρωβουλή για να χαράξουν την πολιτική για την Ευρώπη.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα