ΠΕΡΙ ΚΟΜΙΣΑΡΙΩΝ ΚΑΙ… ΚΟΡΜΟΡΑΝΩΝ

Οι «χρησμοί» Αβραμόπουλου, η συμφωνία Αλβανίας – Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό και οι εχθρικές πολιτικές απέναντιστα ελληνικά προϊόνταΑπό τον
Αλκιβιάδη Κ. Κεφάλα*

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του, ο Ελληνας κομισάριος επί των Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης άφησε να εννοηθεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι με τη λήξη της θητείας του θα συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, διεκδικώντας την κατάλληλη χρονική στιγμή ακόμα και την αρχηγία της Ν.Δ., «βεβαίως πάντα εντός του πλαισίου του πατριωτικού μου καθήκοντος». 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, πριν από μερικές ημέρες, και συγκεκριμένα την 21η Μαΐου, υπέγραψε στα Τίρανα μαζί με τον Εντι Ράμα συμφωνία εγκατάστασης της FRONTEX στην Αλβανία, ώστε να φυλάσσονται αποτελεσματικότερα τα ελληνικά σύνορα. 

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε επίσης «για πρώτη φορά η FRONTEX επιχειρεί σε χώρα εκτός της Ε.Ε., ενώ με τις δράσεις της η συνολική κατάσταση κατά μήκος της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων παρουσιάζει συνεχώς χαμηλά επίπεδα αφίξεων (από την Ελλάδα). Αυτή η συνεργασία», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, «θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις μεταναστευτικές ροές». Αυτό, λοιπόν, που μας έδωσε να καταλάβουμε με σαφήνεια ο κ. Αβραμόπουλος είναι ότι η Αλβανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση, από κοινού μαζί με τους άλλους γείτονες των βόρειων συνόρων μας, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις μεταναστευτικές ροές από την Ελλάδα με το να επιστρέφουν στη χώρα μας εκείνους οι οποίοι προσπαθούν να εξέλθουν από τα βόρεια σύνορά μας, ώστε να μην μπορούν να εγκατασταθούν στη Γερμανία και τη βόρεια Ευρώπη.

Αυτό που επίσης μας είπε ο κ. Αβραμόπουλος είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, διά χειρός του ιδίου, επιχειρεί να σφραγίσει αποτελεσματικότερα τα ελληνικά σύνορα, εγκλωβίζοντας εντός της ελληνικής επικράτειας τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που συρρέουν από όλον τον κόσμο στην Ελλάδα, μετατρέποντας έτσι τη χώρα μας σε ένα τεράστιο προσφυγικό και μεταναστευτικό ισλαμικό στρατόπεδο, στα πρότυπα του Λιβάνου, με καταστροφικές βεβαίως συνέπειες για τη μελλοντική εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, την οικονομία και την κοινωνική συνοχή. 

Ετσι, ο κ. Αβραμόπουλος στην Αλβανία δεν έπραξε τίποτε διαφορετικό από αυτό που πράττουν όλοι οι Ελληνες πολιτικοί, κομισάριοι και ευρωβουλευτές, δηλαδή να συναινούν και να παραμένουν απαθείς ή να συμμετέχουν στην καταστροφή της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αντί βεβαίως ενός πολύ καλού μισθού. Οπως και ο κομισάριός τους, έτσι και οι Ελληνες ευρωβουλευτές συνειδητά ψηφίζουν υπέρ της φτωχοποίησης και της καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας, ενώ άλλοι, έστω κι αν το επιθυμούσαν, είναι εντελώς ακατάλληλοι να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγω ελλείψεως ουσιαστικών προσόντων, πείρας και γνώσεων. 

Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών αδυνατεί να αντιληφθεί τις διαρκείς λυσσαλέες μάχες οικονομικών συμφερόντων που διεξάγονται μεταξύ των κρατών-μελών, συγκρούσεις βεβαίως που συνήθως έχουν ως θύματα τις πλέον αδύναμες χώρες της Ενωσης, και κυρίως την Ελλάδα, η οποία έχει μετατραπεί με τις πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές των τέκνων της σε ευρωπαϊκή χωματερή. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον επίτροπό τους, οι Ελληνες πολιτικοί με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιβάλλουν επιλεκτικά δασμούς στα ελληνικά προϊόντα, όπως το ελληνικό κρασί και η ελληνική μπίρα, ενώ απαγορεύουν τις διάφορες καλλιέργειες και την αλιεία από Ελληνες ψαράδες στις ελληνικές θάλασσες, ενθαρρύνοντας τις αντίστοιχες εισαγωγές, την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι και οι Ιταλοί ψαρεύουν ανενόχλητοι στα ελληνικά νερά. Οι ίδιοι πολιτικοί επιβάλλουν επίσης ποσόστωση στα ελληνικά προϊόντα, όπως τα γαλακτοκομικά. 

Ετσι, στη διαρκή πρακτική εξαπάτησης και εθνικής αποδόμησης, πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ., που εδώ και χρόνια κάνει κοινοβουλευτικό τουρισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έστελνε την προεκλογική περίοδο συνεχή τηλεφωνικά μηνύματα στους ψηφοφόρους του, ικετεύοντάς τους για την ψήφο τους, ώστε να εκπροσωπήσει με σθένος τα συμφέροντά τους στην Ευρώπη. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κύριος αυτός ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει στους ψηφοφόρους του ότι η ελληνική κτηνοτροφική παραγωγή θα έχει εξαϋλωθεί μέχρι το 2025, λόγω της ποσόστωσης που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση στα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα με τη δική του ψήφο.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε τις πολιτικές πρακτικές του ως «πατριωτικό καθήκον». Επίσης, οι οξυδερκείς Ελληνες ψηφοφόροι ερμηνεύουν την εθνική αποδόμηση και τον οικονομικό αφανισμό τους ως «πατριωτικό καθήκον», γεγονός που επιβεβαιώθηκε διά της πρόσφατης ψήφου τους. Δεν είναι, λοιπόν, απίθανο όλοι αυτοί οι «πατριώτες» στο μέλλον να εκλέξουν αρχηγό της Ν.Δ. αυτόν που μετέτρεψε τη χώρα τους σε έναν απέραντο ισλαμικό καταυλισμό και σε οικονομικό νεκροταφείο. Αλλωστε, οι λαοί, οι κομισάριοι και οι κορμοράνοι πάντα λαμβάνουν αυτό που τους αξίζει. 

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου
του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών
του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα