ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ;

Τα μεγάλα λάθη της Κουμουνδούρου και το στοίχημα της ΠειραιώςΑπό τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Το αποτέλεσμα των εκλογών προκάλεσε σοκ και δέος στο Μαξίμου. Οχι μόνο γιατί δεν περίμεναν τέτοια διαφορά, αλλά κυρίως γιατί δεν κατάλαβαν τι τους έρχεται. Αγνόησαν τα καμπανάκια που τους χτυπούσαν από κάθε πλευρά, υποτίμησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, και, το κυριότερο, έκοψαν δεσμούς με πολίτες που δεν ανήκαν στο χώρο τους αλλά τους είχαν εμπιστευτεί. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε ότι, στην προσπάθειά του να γίνει το… καλό παιδί των θεσμών, έχασε αυτό που του είχε δώσει τη νίκη στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Κατάφερε να χάσει και από τον μεσαίο χώρο και από τα αριστερά. Καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες στην κοινωνία, έβαλε ψηλά τον πήχη, αλλά κατάφερε να περάσει από κάτω. Και αυτό το πλήρωσε, όπως και συμπεριφορές τύπου Πολάκη, που έβγαζαν αλαζονεία και ενόχλησαν πολλούς. 

Οι πολίτες περίμεναν τον κολασμό σκανδάλων, την ενδυνάμωση του πατριωτικού κινήματος, τη στήριξη των αδυνάμων, τον περιορισμό της φορολογίας. Περίμεναν την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση της ασφάλειας. Σε αυτά όμως πήρε κάτω από τη βάση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος δρόμος που είχε πλέον μπροστά του ήταν αυτό που έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας: να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. 

Οι εκλογές, όπως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα, ήταν η μόνη καθαρή λύση που είχε μπροστά του ο κ. Τσίπρας. Με αυτόν τον τρόπο ρίχνει την τελευταία του ζαριά. Σηκώνει το γάντι στην πρόκληση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Ξέρει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να ηττηθεί. Κι όμως, επιλέγει την προσφυγή στην κάλπη για να συσπειρώσει τις διαρροές του κυρίως από τα αριστερά. Να δημιουργήσει ένα νέο δίλημμα, μπροστά στον φόβο της επιστροφής της Ν.Δ. Πετάει το μπαλάκι στην αντίπερα όχθη. Τώρα η Ν.Δ. θα πρέπει να πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα.

Ο κ. Τσίπρας ενεργοποιεί το πλάνο που είχε στα χέρια του εδώ και καιρό, με στόχο να κάνει τη Ν.Δ. «δεξιά παρένθεση». Να της πετάξει τις… καυτές πατάτες. Γνωρίζει ότι ο δρόμος για τη Ν.Δ. είναι ναρκοθετημένος, αν δεν καταφέρει να πάρει ένα ποσοστό αυτοδυναμίας τέτοιο ώστε να μπορέσει να αντέξει τις… αναταράξεις που έρχονται. 

Τα μέτωπα που υπάρχουν μπροστά είναι πολλά και ανοιχτά. Ο κ. Τσίπρας προσβλέπει στις προεδρικές εκλογές, καθώς θεωρεί ότι το κόμμα του άντεξε σε αυτήν την αναμέτρηση και μπορεί να επανακάμψει. 

Για τη Ν.Δ. τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, μια και θα πρέπει όχι μόνο να κερδίσει, αλλά να μπορέσει να κυβερνήσει. Να μετατρέψει το αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύμα στην κοινωνία σε θετικό για αυτήν πρόσημο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν απλώς το ζέσταμα. Το ματς τώρα αρχίζει…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα