Εκπληξη από Βελόπουλο που μπαίνει Ευρωβουλή

► Η Ελληνική Λύση ξεπέρασε το 4%, εισπράττοντας κυρίως τη συσσωρευμένη οργή για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Β. Ελλάδα 
► Στους μεγάλους χαμένους της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης η Χρυσή Αυγή
Tη μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών αποτελεί δίχως αμφιβολία η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (φωτό). Τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν εξαφανίστηκαν, η Ελληνική Λύση ξεπέρασε το 4%, κερδίζοντας μία έδρα στην επόμενη Ευρωβουλή. Το αποτέλεσμα της κάλπης δείχνει πως το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κατάφερε να εκφράσει την αντίδραση των δεξιών ψηφοφόρων, παίρνοντας δυνάμεις από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τα άλλα κόμματα του δεξιού χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα υψηλότερα ποσοστά της τα κατέγραψε η Ελληνική Λύση σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπου υπάρχει συσσωρευμένη οργή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Η πρώτη αντίδραση του Κυριακού Βελόπουλου για την είσοδο της Ελληνικής Λύσης στην Ευρωβουλή ήρθε μέσω twitter. «Μας κορόιδευαν, μας φίμωναν, αλλά η απάντηση ήρθε από τους Ελληνες! Η Ελληνική Λύση στην Ευρωβουλή! Τώρα δουλειά για την επόμενη μάχη! Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινά…» έγραψε ο επικεφαλής του κόμματος στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Λίγο αργότερα έκανε και δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη και το γραφείο του κόμματος, όπου παρακολούθησε τα αποτελέσματα των εκλογών και πανηγύρισε την εξασφάλιση της έδρας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Διαλέξαμε την ανηφόρα, ξεκινήσαμε μαζί με τους υποστηρικτές μας, κλείσαμε τη μισή διαδρομή και κερδίσαμε» υπογράμμισε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά τα αποτελέσματα που τον έφεραν να συγκεντρώνει ποσοστό 4,04%. «Μπράβο σε όλους, αλλά έχουμε δεύτερη μάχη μπροστά μας, αυτή των εθνικών εκλογών. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας για μια καταιγιστική νίκη στις εθνικές εκλογές. Να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας, γιατί για εμάς πρώτα είναι οι Ελληνες» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Στα γραφεία της Ελληνικής Λύσης βρέθηκαν και αρκετοί οπαδοί της, για να τον χειροκροτήσουν, αλλά αποχώρησαν ήρεμα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Η Ελληνική Λύση μετρά τρία χρόνια ζωής, αφού ιδρύθηκε επίσημα στις 28 Ιουνίου 2016 από τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και δημοσιογράφο Κυριάκο Βελόπουλο.

—-

Στους μεγάλους χαμένους της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης η Χρυσή Αυγή

Την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής έφερε η ετυμηγορία της κάλπης των ευρωεκλογών. Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου κατατάσσεται αναμφίβολα στους μεγάλους χαμένους της χθεσινής βραδιάς, βλέποντας τα ποσοστά του να υποχωρούν σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Υστερα από αρκετά χρόνια υψηλών πτήσεων, η Χρυσή Αυγή προσγειώθηκε πρώτη φορά κάτω από το 5%, συγκεντρώνοντας μόλις το 4,81% των ψήφων, σχεδόν δηλαδή το μισό από τις ευρωεκλογές του 2014! Το ποσοστό αυτό αποτυπώνει την αποτυχία της Χρυσής Αυγής να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα οι πολίτες αποδοκίμασαν μαζικά την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει τη Συμφωνία για τη Μακεδονία μαζί με την κυβέρνηση Ζάεφ στα Σκόπια, χωρίς όμως να ενισχύσουν τη Χρυσή Αυγή με την ψήφο τους. Μια Χρυσή Αυγή που πόνταρε πολλά στο πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων για να αυξήσει τα ποσοστά της, με τους ψηφοφόρους τελικά να επιλέγουν άλλα κόμματα για να διοχετεύσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Μια σύγκριση με τα ποσοστά που είχε συγκεντρώσει η Χρυσή Αυγή στις τρεις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αρκεί για να κατανοήσει κανείς την κατάρρευσή της. Εχουμε και λέμε, λοιπόν. Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Χρυσή Αυγή είχε λάβει το 6,99% των ψήφων του ελληνικού λαού. Λίγους μήνες νωρίτερα, στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 το κόμμα είχε συγκεντρώσει ποσοστό 6,28%.

Οσον αφορά τις προηγούμενες ευρωεκλογές, που είχαν διεξαχθεί τον Μάιο του 2014, η Χρυσή Αυγή είχε αγγίξει διψήφιο ποσοστό, φτάνοντας το 9,39%!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα