Αποστρατεία Καρατζαφέρη από τον ΛΑΟΣ, ενώπιον αποφάσεων Καμμένος, Φαήλος

Σε αναζήτηση των επόμενων κινήσεών τους βρίσκονται οι επικεφαλής των δεξιών κομμάτων που δεν πέτυχαν τους στόχους τους στις εκλογές της ΚυριακήςΗδη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης προανήγγειλε χθες την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος, μετά το 1,23% που έλαβε από τους πολίτες.

«Ο ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του, οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές σε όλη την Ευρώπη. Μακάρι να είναι ωφέλιμες για την Ελλάδα» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook και ευχαρίστησε «όλους εκείνους σε όλη την Ελλάδα που προσπάθησαν σκληρά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος και η οποία θα ανοίξει τον δρόμο στη νέα γενιά». «Η νέα ηγεσία του κόμματος θα σχεδιάσει τη στρατηγική εν όψει των εθνικών εκλογών» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Προβληματισμός επικρατεί και στους Ανεξάρτητους Ελληνες, μετά το 0,8% που έλαβαν στις ευρωεκλογές. Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να συγκαλέσει τις επόμενες μέρες τα κομματικά όργανα, προκειμένου να γίνει αναλυτική συζήτηση και να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για την επόμενη μέρα. Χθες συνεδρίασαν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝ.ΕΛ., και έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Μαυραγάνη, «θα αναμένουμε τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και εν συνεχεία, αφού γίνει διαβούλευση με τα στελέχη, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση, όπου θα ληφθεί η κοινή απόφαση των οργάνων, την οποία και θα ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος».

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τους περίπου 40.000 πολίτες που ψήφισαν τη Νέα Δεξιά, δίνοντάς της 0,66%. «Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, κάναμε έναν αγώνα έντιμο, με ευθύτητα, βασισμένο σε θέσεις και ιδέες, ξοδεύοντας τα δικά μας χρήματα, χωρίς χορηγούς, χωρίς συγκροτήματα να μας κάνουν πλάτες. Πλην των τελευταίων δύο εβδομάδων που τους υποχρέωνε ο νομός, είμαστε επί τρία χρόνια αποκλεισμένοι από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας» ανέφερε και διεμήνυσε: «Εμείς δεν πετάμε την ασπίδα μας».

Το προσεχές διάστημα το εθνικό συμβούλιο του κόμματος θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Τα αίτια για τις κακές επιδόσεις των κομμάτων τους αναζητούν επίσης ο Σάββας Τσιτουρίδης (Ελληνες Ριζοσπάστες) που έλαβε 0,16% και η Κατερίνα Παπακώστα (Νέα Ελληνική Ορμή), με 0,20%.

Φ. Πανταζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα